По покана на архимандрит. Вассиан, представител на Руския патриарх у нас, и с благословението на Негово Светейшество Българския патриарх Неофит, Тайнството Евхаристия ще беше възглавено от Негово Високопреосвещенство Ловчанския митрополит Гавриил, в съслужение с Волоколамския митрополит Антоний и Мелнишкия епископ Герасим, гл. секретар на Св. Синод.

Свързани новини

06.12.2022 11:54

Демонстранти блокираха Митрофанова в Руската църква

Видян 1258 пъти | Коментари 5
Гласували 1 рейтинг: 1.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Богослужението за православния празник на Св. Николай Мирликийски Чудотворец в Руската църква в София преминава с протест пред храма на граждани срещу поканата и съсложение с духовници от Руската православна църква, предаде БНР.

Отвън граждани, организирани през фейсбук, скандират "Убийци", "Тук не е Москва" , "Стоп Путин". Те споделят, че поканата за съслужение с представител на  руската църква  е провокация. Пред църквата са се събрали и украински граждани, които протестират срещу военните действия в тяхната държава. Според свещенослужители от Руската църква това богослужение е традиция, а църквата не е място за политически протест.

На богослужението присъства и посланикът на Русия у нас Елеонора Митрофанова, лидерът на АБВ Румен Петков, и други.

По покана на архимандрит. Вассиан, представител на Руския патриарх у нас, и с благословението на Негово Светейшество Българския патриарх Неофит, Тайнството Евхаристия ще беше възглавено от Негово Високопреосвещенство Ловчанския митрополит Гавриил, в съслужение с Волоколамския митрополит Антоний и Мелнишкия епископ Герасим, гл. секретар на Св. Синод.  

"Протестираме, защото това е върховна наглост по време на война от тези, които окупират, тук, на територията на Европейския съюз и на страна от НАТО, да служат служба за победа на Русия, това е просто нонсенс, затова протестираме", каза пред БГНЕС Георги Иванов.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 005 Наглост без граници 06.12.2022 13:55

    20 укро-орки и 10 от умнокрасивитета, които би трябвало да са на фронта, опънали укро- парцал с псувня. Отврат! Интересно, защо т.н. украински посланик не поиска всички украински мъже в донаборна възраст да бъдат депортирани обратно в "държавата" 404??? Жълтопаветната слуз пак се разтече!

  • 004 червена шапчица Арматка 06.12.2022 13:55

    Тези усраинския дезертьори трябва да бъдат изгонени от Булгаристан! Народе, това е недопустимо - пришълци да окупират църква в бившата България! Май ще има гражданска война, щом антибългарските политици се дупят на урода САЩ и не помнят, че Булгаристан има български интереси!!!! Мръсни хохли изчезнете от страната ни !!!

  • 003 Укропитекът е мръсно и противно животно 06.12.2022 13:54

    Хохъл ли е, на дръвника с теслата и глава забучена на кол обърната към Вашингтон! Зверско клане за нацистките свине! Зверско клане за нацистките свине! Най - добрият укронацист е закланият, най - добрата тор е от укронациската !!! Слава на Русия !!!

  • 002 Anonimen 06.12.2022 13:23

    .........или си американска подлога? Тук е България а не Украйна !

  • 001 Anonimen 06.12.2022 13:21

    Май се заяждате а ? И кой си ти "Георги Иванов" че да казваш какво да правят хората ?

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Във Фейсбук:


 

- Здравейте група! Пия билката шафран, но не знам за какво помага


 

Коментар:


 

- И аз пия ракия - без да знам за какво помага...от 36 години, най-редовно без да пропускам вечер...

към хороскоп хороскоп

риби

Използвайте методичността си

Не позволявайте на ежедневните неразбории да помрачат