Първо, ще се опита да стане вицепремиер отново, за което вече пуска слухове, като за нея няма особено значение дали ще бъде в комбина с „ГЕРБ, ДПС или с дявола”, както и сама богохулно посочи съвсем неотдавна, цитирана от бившите си коалиционни партньори.

Свързани новини

05.12.2022 15:28

Нинова ще търгува лидерство за евродепутатство: Планът за бягство

Видян 4924 пъти | Коментари 3
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Корнелия Нинова ще се опита да изиграе следния план за бягство, след като доведе БСП до четири исторически електорални дъна за партията в нейната 131-годишна история, разказват съратници на г-жа вожда:


Първо, ще се опита да стане вицепремиер отново, за което вече пуска слухове, като за нея няма особено значение дали ще бъде в комбина с „ГЕРБ, ДПС или с дявола”, както и сама богохулно посочи съвсем неотдавна, цитирана от бившите си коалиционни партньори.


Второ, при положение, че правителство с ограничен срок докара до местните избори през октомври – ноември 2023 г., на които БСП ще получи още по-чутовен разгром, тя вече ще подаде оставка, но ще поиска конгрес да я постанови през пролетта на 2024 г., когато така или иначе изтича вторият й и последен мандат като соцлидер.


Трето, за да се оттегли1 тя ще търгува председателския пост срещу водачество на листата за евродепутати на Левицата на изборите за ЕП през май 2024 г. и ще се спаси в Брюксел със защитени лични „спестявания” от управленията плюс нов пенсионен фонд от Европарламента.


Планът е чудесен, но пред него има няколко пречки, които представляват сблъсък на желаното с възможното по ясни причини:


Нинова няма място в експертен кабинет, какъвто все пак има вероятност да се появи в този парламент. Миналата сряда тя получи осъдително решение от Върховния касационен съд и той доказа недвусмислено, че Корнелия лъже в публични изказвания – няма как да мине за професионален юрист. Публикували сме го.


Държавата осъди фирмата й Техноимпекс заради неизпълнени приватизационни ангажименти, така че не е възможно да претендира за експерт и в икономиката.И това решение сме публикували, и то е доста ясно.


Ако не е на власт и няма възможност да трудоустройва членовете на НС на БСП, служителите на Позитано и техните семейства, което стори при управлението на кабинета Петков – Нинова, с който уреди 500 червени и списъкът е публикуван от нас, Корнелия няма как да удържи мнозинството в управляващия орган на партията. Тя вече не може да разчита на около 30 от членовете му, които бяха от нейната „квота”, но се „стопиха” за месеци, и до пълната загуба на болшинство я делят по-малко от 30 гласа.
Няма гаранция, че БСП, която в момента има четирима евродепутати, ще успее да класира дори един на изборите през май 2024 г. – прагът за спечелване на мандат е 5,88%, а с главоломната тенденция за загуба на  проценти, довела до първия в историята едноцифрен резултат на Левицата, червените вече се чувстват доста неспокойни дори за 4-процентовата бариера за преминаване в бг парламента.


Апропо, Нинова няма право да бъде повече депутат в Народното ни събрание, ако не е лидер. Според партийния устав никой, освен председателя, няма право да бъде народен представител повече от 12 години.


Корнелия в момента го допуска за печатаря на бюлетините и изборните протоколи в България Петър Кънев (да не казваме какъв още е той, че не е удобно, може да четат деца) и за още един, когото засега няма да споменаваме. Но на нея няма да й бъде позволено, нищо че й е стил да гази всякакви правила и норми, както особено напоследък ярко доказва. Веднъж паднала, най-верните й днес първи ще я намачкат. Те вече са предавали, някои – не един път.


Многозначителна подробност за кандидат – евродепутат е, че Нинова не може да говори на никой от официалните езици на ЕС, освен български. Даже с вече необщностния английски има сериозни затруднения, както разказват всички свидетели и слушатели на опитите й да провежда дори елементарни разговори на него.


Въпросът тогава е каква точно работа би могла да свърши в Брюксел и Страсбург немеейки? Или целта е осигуряване на допълнителен пенсионен фонд в размер на 10 000 евро месечна заплата, още толкова бонуси отгоре и още 180 000 евро след края на евромандата? Социално наистина...


Най-важното: никой в Партията на европейските социалисти не желае Нинова и то не само заради нейното споразумение за приятелство с Единна Русия на Путин. Заради подписването на документа тя нарочно не отиде на първата евросреща с другите соцлидери от ЕС, когато взе трона в БСП. И това се знае и се помни във всички столици от тази и от онази страна на Океана.
На това отгоре, както се оказва, при нейното председателство Партията е спряла да бъде коректна, освен към редица други институции, и към ПЕС, за което в последващи броеве ще представим и необходимите данни.


Следва продължение!


 


Радостина Тонева


 Снимка: БГНЕС


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 003 всичко е менте 05.12.2022 20:45

    С депутатстването на Кънев 4-5 мандата е голям позор и петно, за вечно мислещата за хората Нинова. Толкова много мисли за бедните, че нейния глупак Гьоков вдигна тавана на пенсиите за богатите до 3400 при плосък данък и нанесе непоправими шети в пенсионната формула и ощетяване на обикновените пенсионери, трудили се по 40 и повече години. БСП на чело с Нинова и нейния отряд са цинична и подигравателна неуместна шегичка с фатален край. А Кънев за да е многократно депутат, освен ползването на малолетни проститутки през работно време в НС, сигурно и не малко милиончета от държавните поръчки е дал на "мъжкото момиче" за да е вечния депутат

  • 002 Anonimen 05.12.2022 16:02

    Това ми звучи като реквием за една мръсница...абе направо като надгробно слово.

  • 001 Anonimen 05.12.2022 15:55

    Стига, бе! Нинова може да язди кон! И, да унищожава БеСеПе-то до край! За това там я обичат! Там са изцяло у лево! Старае се за същото и за България!

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

козирог