07.10.2008 11:06

Опрощават жилищни кредити за новородено

Видян 3316 пъти | Коментари 0
Гласували 5 рейтинг: 3.4000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Само след около месец част от дълговете по жилищните кредити ще се опрощават от банките при раждане на дете. Всяко следващо бебе ще носи допълнителен финансов бонус по дължимата от майката или таткото сума. Така управляващите ще изпълнят едно от обещанията си, които дадоха още по време на коалиционната си среща, проведена в СПА комплекса „Катарино“ в началото на месец май тази година.


Идеята бе оповестена тогава от социалният министър Емилия Масларова, като от думите й стана ясно, че проектът ще отнеме доста време заради предстоящите преговори между държавата и финансовите институции.


„Комисията по труда и социалната политика към Народното събрание е възложила на министъра на финансите Пламен Орешарски да преговаря с Асоциацията на Банките като очакваме реален резултат от разговора им тази или най-късно другата седмица“, съобщи вчера пред 19` зам.-председателят на комисията Петър Мръцков. Според депутата от БСП до около месец вече младите семейства, които чакат новородено и са изтеглили заем от банка за закупуването на дом, ще могат да се ползват от бонусите на жилищния кредит. Дотогава се очаква държавата като гарант за кредитите да е приключила преговорите с банките за погасяване на преференциалната сума, а парламентарната комисията по бюджет и финанси да е определила в какъв размер точно за всяко новородено ще се погасява дълга на родителите към банката. Инициативата е една от набелязаните мерки, които управляващата тройна коалиция предприема за стимулиране на младите семейства и повишаване на раждаемостта сред населението.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

водолей

Вашият нестандартен подход ще ви изведе на преден план днес

Вашият нестандартен подход ще ви изведе на преден