Друго известно, но правдиво клише е, че доверието се печели лесно, но се връща трудно. Не е ясно, ако бизнесменът откаже в крайна сметка са играе, дали Бонев ще позволи втори път да го водят за носа хора, които и в бизнеса са доказали, че подвеждат партньорите си.

Свързани новини

01.12.2022 14:37

Ако бъда кандидат-кмет на София, Бонев да не играе: Спонсорът на ПП

Видян 4537 пъти | Коментари 4
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Обсъжданият като най-вероятен от четиримата кандидати за кметове на София, които търсят подкрепата на Продължаваме промяната, е поставил категорично условие на спонсорираната от него партия на Кирил Петков и Асен Василев. Ако мултимилионерът от ИТ-сектора Васил Терзиев бъде номинация на ПП, а възможно е – и на коалиция с Демократична България, то Борис Бонев „го нЕма в цЕлата схема”, както пее Ицо Депутата, ексХазарта, и не бива да се явява изобщо в кампанията за поста. Което пък е трудно постижимо.


Причината е, че Борис Бонев е дългосрочен градски активист, постигна нелош резултат на изборите за кмет през 2019 г., на които се класира трети, а от месеци Продължаваме промяната има разговори с него за подкрепа, водени от съпредседателя Асен Василев.


Сега май се оказва, че това е възможно да е била заблуждаваща маневра на ПП, която отдавна е знаела, че има друг фаворит за кандидатиране и то такъв, на когото не може да откаже. „Каквото и да ни говорят, става дума за пари”, както гласи популярната максима.


Друго известно, но правдиво клише е, че доверието се печели лесно, но се връща трудно. Не е ясно, ако бизнесменът откаже в крайна сметка да играе, дали Бонев ще позволи втори път да го водят за носа хора, които и в бизнеса са доказали, че подвеждат партньорите си.
Това е най-упорито обсъжданата сред столичните общински съветници тема на седмицата. Пик в емоциите и радините вълнения се очаква идната, а развръзката е желателно да се изясни най-късно до Коледа – т.е. в следващите 20-ина дни.


Не изглежда вероятно Бонев да бъде убеден да не се кандидатира. Което ще вдигне залозите в играта още повече.


Ще даде и шанс на онези влиятелни фигури в Демократична България, които не искат обща кандидатура с ПП, което най-вероятно ще значи и общи листи за съветници в градския парламент, да издигнат своя номинация. Районните кметове Трайчо Трайков и Георги Илиев чакат своя момент. Вторият дори се и срещна с Кирил Петков по този повод. Роденият в Пловдив лидер на партия №2 у нас даже му отиде на крака в районното кметство на скромната Слатина.


Всъщност, мнозинството в Столичния общински съвет – т.е. с колко на брой съветници ще разполага, е важната цел на всеки умен политик за изборите. Тъй като без болшинството кметът не може дори да излезе в отпуска.


Съветът разпределя бюджета на града, управлява общинските дружества, дава обществените поръчки и контролира де юре и де факто всички дейности и парични потоци в София – това са над 3,5 млрд. лв. годишно с тенденция да прескочат 4 млрд.лв. и дори 5 млрд.лв. в новия мандат.
Голямата грешка, поради неопитност, на Борис Бонев беше, че не регистрира за миналите избори своя листа за общински съветници, с което подари при преразпределението на гласовете поне 5 мандата, а с това и мнозинството в градския парламент на ГЕРБ. Причина за това беше и фактът, че той нямаше регистрация на Спаси София, под чието име се представяше, а на Спаси България, от името на която участва в осъждане на София. Сега твърди, че този въпрос е решен, както вече писахме.


 


Наталия Каменова


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 004 Anonimen 10.01.2023 15:18

    Бонев от прекрасния краен квартал Дружба - кмет на София!

  • 003 Anonimen 03.12.2022 15:56

    Тази наглост няма да я допуснем! Софиянци ще гласуват за Борис Бонев, каквито и сметки да си правят от партиите! Писна ни от крадци, сметкаджии, некадърници, парашутисти, партийни креатури и политици, извадени от нафталина!

  • 002 Бай Благой, от Софстрой 01.12.2022 21:13

    Мошеници поднебесни, вие изобщо не се интересувате за просперитета и добруването на селташкия мегаполис София, а само се дрънкате и "филмирате" коя от всичките ви псевдо партии ще може да гепи управлението т.е. кражбите от над един милиард бюджет за столицата! АМАН, БАКРЪН, КАФА ОТ ВСИЧКИ ТАКИВА ДАЛАВЕРДЖИЙ КАТО ВАС!

  • 001 Anonimen 01.12.2022 17:49

    Смешник, кой ще гласува за спонсор? Все пак изборите са за кмет на столицата и анонимници нямат място там. Нагледахме се и доста си изпатихме от нефелната и корумпирана селянка на Мутрата 12 г, така че баста

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня



- Мамо, излизам. Да купя ли нещо?

- Купи си апартамент и се махай! На 45 си вече.

към хороскоп хороскоп

водолей