. Моят ангажимент е да работя за това", заяви Мъртън.

Свързани новини

30.11.2022 18:00

Бъдещият US посланик със закани срещу Лукойл

Видян 1850 пъти | Коментари 3
Гласували 1 рейтинг: 1.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Номинираният за нов посланик на САЩ в България Кенет Мъртън беше изслушан в американския Сенат, заедно с други кандидати за посланици в Източна Европа.


Сенаторът демократ Джин Шахийн представи кандидатурата на Мъртън. Тя добави, че страната е управлявана от "нестабилно коалиционно правителство" и е изправена пред предизвикателства като корупция и организирана престъпност, забавяща се икономика (б.р първото и третото твърдение не отговарят на истината: кабинетът е служебен, а растежът ни е по-висок от американския - факти).


По време на изслушването Мъртън засегна и казуса с руската компания Лукойл и споровете около евентуалния износ на продукция от рафинерията в Бургас. Намерението на служебния кабинет на Гълъб Донев е да разреши на рафинерията да изнася руски петролни продукти за трети страни, а в замяна на това компанията да плаща 700 млн.лв. данъци в България.


Работили сме с българите, за да намерим начини за намаляване на тази исторически наследена ангажираност (б.р. с Русия), която очевидно е проблематична при сегашните обстоятелства. Мисля, че трябва да работим тясно с други европейски колеги, в ЕС и ЕК, за да видим какъв механизъм и какъв инструмент можем да дадем на българите, за да скъсат с тези отношения. Може да отнеме известно време, но си струва усилието. Моят ангажимент е да работя за това", заяви Мъртън.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 003 Арменският Поп 01.12.2022 10:48

    Не знаех, че Булгаристан е влязъл в НАТО през 2014, както твърди новия Генерал – губернатор! Ха, ха смях. Това е първото. Господина явно не знае от кога кочината ни е член на Националната Атлантическа Терористична Организация - НАТО. Второ: да защитава приоритетите на САЩ я виж ти... От изказването му личи амбицията Булгаристан да бъде послушен на Сатанинските Античовешки Щати и за в бъдеще да отхвърли своите национални интереси в името на световния жандарм !!! Лошо, Седларов, лошо !!!

  • 002 CNN 01.12.2022 10:46

    Войната на Русия срещу колективния запад и Украйна прави участието на Булгаристан по - важно от всякога, твърди новия Генерал – губернатор от Сатанинските Античовешки Щати за кочината Булгаристан !!!

  • 001 Anonimen 30.11.2022 22:01

    Цървул!

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Разговор между богаташ и новата му руса любовница:
- Миличка, трябва да ти призная нещо. Женен съм.
- Ох, така ме изплаши! Помислих, че яхтата не е твоя…

към хороскоп хороскоп

телец

Днес домашната атмосфера може да бъде напрегната

Днес домашната атмосфера може да бъде напрегната, но