Срещнах се и с ръководителя на шведската делегация в S&D Хелена Фрицон, на която беше изтъкнато, че България очаква от Швеция да окаже съдействие и да не спира процеса на интеграция.

Свързани новини

29.11.2022 17:05

Швеция ще ни подкрепи за Шенген: Евродепутат

Видян 1769 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


"Когато се полагат необходимите усилия, резултатите не закъсняват. След срещи и разговори с колегите ни от Швеция, продължили седмици наред, шведските социалдемократи потвърдиха, че ще подкрепят страната ни за членството в Шенген.

В края на миналата седмица заедно със Сергей Станишев, Иво Христов, Елена Йончева и Цветелина Пенкова изпратихме писмо до председателя на Шведската социалдемократическа работническа партия Магдалена Андершон, която е и бивш премиер на страната. В него се настояхме шведската левица да подкрепи България за влизането ѝ в Шенгенското пространство в навечерието на Съвета по правосъдие и вътрешни работи, който ще се проведе на 8-9 декември 2022 г.


В писмото напомнихме, че в България и Румъния имаше мисия с участието на 22 експерти от 17 държави-членки, включително двама шведски експерти, както и представители на Европейската комисия, Фронтекс, Европол, която потвърди категорично, че и двете страни продължават да изпълняват условията, необходими за пълното прилагане на достиженията на правото от Шенген.

Срещнах се и с ръководителя на шведската делегация в S&D Хелена Фрицон, на която беше изтъкнато, че България очаква от Швеция да окаже съдействие и да не спира процеса на интеграция.

От Делегацията на българските социалисти в ЕП сме признателни за силната подкрепа, демонстрирана от колегите от Шведската социалдемократическа работническа партия, които гласуваха единодушно за одобрението на Резолюцията на конгреса на ПЕС 2022, призоваваща за присъединяване на България, Румъния и Хърватия към Шенгенското пространство без допълнително забавяне, както и неотдавнашната Резолюция на Европейския парламент  по темата, приета с голямо мнозинство.

#Подкрепата от Швеция е много важна стъпка в положителна посока. А в моменти като този се вижда колко е важно да принадлежиш към голяма политическа група, която неслучайно наричаме и „семейство“, съобщи евродепутатът Петър Витанов.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата

към хороскоп хороскоп

скорпион

Днес ще трябва да докажете, че сте сериозни

Днес ще трябва да докажете, че сте сериозни, солидни и