Преди около седмица от Комисията заявиха за пореден път, че България не може да продава руски петрол за трети страни, в т.ч. и преработен.

Свързани новини

28.11.2022 17:11

ЕК води разговори с България заради опасения, че може да има износ на продукти от Лукойл

Видян 4687 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Европейската комисия води разговори с българското правителство заради опасения, че от страната ни могат да бъдат изнасяни рафинирани продукти на „Лукойл“, съобщи говорителят й Даниел Фери, цитиран от БНР.

"Всъщност България се ползва със специална дерогация от забраната за внос на петрол заради специфичното си географско положение. Изясних позицията ни преди няколко седмици и тя не е променена. Днес мога да добавя, че сме в контакт с българските власти и разговорите са конструктивни", коментира Фери.

Става дума за информациии, според които служебното правителство иска да позволи на „Лукойл“ да изнася рафинираните си продукти. Българските власти твърдят, че това е възможно, защото страната ни се ползва с двегодишна дерогация от забраната за внос на руски петрол по море, влизаща в сила на 5 декември.


Преди около седмица от Комисията заявиха за пореден път, че България не може да продава руски петрол за трети страни, в т.ч. и преработен.


 


 Снимка: БГНЕС



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 закриване на ЕС кочината 29.11.2022 11:45

    Тази корумпирана и вандалска ЕК защо не се захване с корупцията в БГ и нейното унищожаване барабар с народа и, ами се интересува само от евроатлантическите си и глобалистки интереси и дейности и Украйна, която е извън ЕС?!

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

рак