"Апелирам и към прокуратурата и съдебната власт: начинът, по който се подхожда към този род деяния, не съответства на обществената им опасност," каза още Демерджиев.

Свързани новини

23.11.2022 13:59

Демерджиев предложи промени в НК за ограничаване трафика на нелегалните мигранти

Видян 639 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев предложи промени в НК за ограничаване трафика на нелегалните мигранти.

“Подпсах и изпратих писма до всички парламентарни групи в НС. Писмата съдържат проект на Закон за изменение и допълнение на наказателния кодекс, който касае трафикът на нелегални мигранти. Предлагаме в този законопроект завишаване на наказанията, приемане на допълнителни мерки, конфискуване на имущество, както и налагане на глоби в големи размери, когато се ползват автомобили под наем или на лизинг”, посочи Демерджиев на брифинг в Министерския съвет, предаде Нова тв.

Целта е МВР да получи помощ при борбата с нелегалния трафик, както и “да бъдат защитени нашите служители”.

"Апелирам и към прокуратурата и съдебната власт: начинът, по който се подхожда към този род деяния, не съответства на обществената им опасност," каза още Демерджиев.

"Лицата, които ние спираме и задържаме, след ден-два или три отново се озовават на пътищата. Не мога да приема, че човек, пряко отговорен за смъртта на двама полицаи, да получи условна присъда. МВР не може да бъде оставено само. Оставката на главния секретар на МВР е придвижена към президента, ще взема решение за нея", категоричен бе министърът.


На БСП внесе на 8 ноември законопроект, който предвижда повишаване на наказанието за лишаване от свобода на 20 години за такива, които превеждат мигранти, които способстват за тяхното придвижване на територията на страната, глобите – многократно, отнемане на цялото имущество на такива хора, без да се издават условни присъди, без да се търсят лесните начини за заобикаляне на закона и такива хора бързо да се отървават от правосъдие.


"Днес сме 23 ноември, минали са 15 дни от внасянето на този законопроект. Поставих въпроса на председателски съвет. Проверихме, днес има правна комисия. Отново този законопроект не е внесен в дневния ред на правна комисия", припомни лидерът на БСП Корнелия Нинова.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

близнаци

Добър момент да откриете нужната ви информация

Добър момент да откриете нужната ви информация. Ще