Все пак държавният глава изрази надежда да не се стига до връчване на трети мандат, а да се състави редовно правителство в рамките на първия или втория опит. По думите му той няма да свика предсрочни избори януари и февруари

Свързани новини

21.11.2022 12:12

Ако се стигне до трети мандат, ще бъде връчен след Нова година: Президентът

Видян 1588 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

„Третият мандат ще бъде връчен след Нова година, за да има избори през месец март“, обяви президентът Румен Радев по време на консултациите с Демократична България. Вот през март още преди повече от месец бе прогнозиран от 19': И бавните консултации заради него. Той обаче изрази надежда да не се стигне до тази хипотеза.


„След изборите се ръководя от две основни цели – да се направи максималното, за да има правителство, да се даде време за диалог, да се отдалечат партиите от предизборната риторика“, отбеляза държавният глава.


„Втората е така да се връчат мандатите, че ако има провал и не се състави правителство, изборите да не са през най-тежкия период януари и февруари. Това изисква забавяне, аз съм поел тази отговорност и няма да насроча вота тогава, тъй като рискът да има още по- ниска избирателна активност е много голям“, добави той.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 не на масоните във властта 21.11.2022 13:47

    Така както я е подкарал масона Радев, пласиран за Президент от любимец ще се превърне в опасност и враг на народа. Цялото му обкръжение е от масони, които кумулират огромна корупция във всички сфери, а Радев явно е доволен, след като ги пази и защитава всячески

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Кирил Петков спасил Бойко Борисов. За благодарност Бойко извадил спестовна книжка и му я дал.


 

- Но аз не мога да тегля от нея!


 

- Нищо, ще внасяш!

към хороскоп хороскоп

риби