Свързани новини

19.11.2022 18:31

Доброволците, открили Сашко, не искат пари

Видян 8543 пъти | Коментари 3
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

12-годишният Александър, който изчезна на 11 ноември е намерен жив в дълбоко и труднопроходимо дере в планината край Перник. Александър е транспортиран до "Пирогов". Бащата Александър Цветанов е с него в лечебното заведение, предаде БНР.


"Детето е в стабилно състояние, без тежки увреждания. Има леки драскотини по тялото. Психичното състояние е сравнително добре. Има лека дехидратация, затова в момента е настанено в реанимация от гледна точка просто на наблюдение. Проведоха се множество изследвания и консултации. Бащата в момента е при детенцето. Нещата са спокойни, предстои с психолог и с психиатър да направим консултация, но детето е в абсолютно стабилно състояние. Детето е боец, буквално казано, защото е наистина в добро състояние", сподели здравният министър д-р Асен Меджидиев, който лично посети малкия Сашко в болницата и допълни:


"Урината, поне на цвят, е чиста. Чакаме биохимичния анализ да излезе. Кръвните показатели са нормални, кръвната захар е нормална, което говори, че детето по някакъв начин е намерило начин да приема течности и някаква храна. По краката има леки охлузвания. Не мога да кажа, че е премръзнал, но явно краката са били боси и са били мокри".


Детето е спокойно, но не говори, допълни министърът.
Момчето е открито от доброволците от клуба по делта и парапланеризъм в Перник Веселин Георгиев и Милко Михалков минути преди 14:30 ч. в труднодостъпна местност, намираща се на около 7 км. от мястото на изчезването му в посока Радомир в района на Червена могила. Намерено е в дълбоко дере, било е в безпомощно състояние, мръсно, изтощено и гладно. Първото нещо, което е поискало, е вода, казаха спасителите.


Веселин и Милко бяха категорични, че обявената от бащата на Сашко парична награда от 100 000 лева не ги интересува.


"Никой не е излязъл за парите! Ние сме тук от първата нощ, не когато дадоха парите", категорични са те.


Още от първия ден казах, че няма да спрем, докато не намерим Сашко, подчерта директорът на Областната дирекция на МВР старши комисар Павел Млеканов.


"Нямаше да спрем. Нямаше. Искам да благодаря на всички, които помогнаха за намирането на детето. Дойдоха хиляди доброволци. Дойдоха от цяла България хора. Едно огромно "благодаря" за усилията на всички хора".


Прокуратурата ще проверява дали Сашко не е държан някъде принудително, заяви говорителят на главния прокурор Сийка Милева пред БТВ:


"Цяло чудо е той 8 дни да оцелее без вода и храна. Затова прокуратурата ще проверява версията дали той не е държан принудително от някого и дали той не го е пуснал заради обявената от бащата парична награда. В хода на образуваното досъдебно производство ще бъде назначена съдебно-медицинска експертиза. Лекарите ще имат задачата да установят, на база нараняванията, измръзванията, дехидратацията по момчето, дали той наистина не е държан принудително и дали не говорим за отвличане".





Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 003 Anonimen 20.11.2022 23:49

    ПОКЛОН

  • 002 Керестелиефф 20.11.2022 21:51

    Един добър пример за управляващите, които за разлика от добровилците управляват само и единствено за своето си лично и егоистично забогатяване !И си вдигат по 4 пъти на година заплатите!

  • 001 лъжат ни за всичко 20.11.2022 13:50

    Властимащите са тези, които са взели суверена за дебил и го вземат за зелен хайвер!!!!!!

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

 

 

към хороскоп хороскоп

везни