Тази сутрин той извика извънредно депутатите на партията в централата на ГЕРБ, а малко след 9 часа даде изявление.

Свързани новини

18.11.2022 09:37

Не се отказваме от хартиената бюлетина, искаме и машини, но като тези в САЩ: Борисов (Видео)

Видян 1608 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Те си търсят повод да излязат от парламента, да отидат на избори. Апокалипсисът след тях е непоправим. Петков и Василев го знаят. И „Да, България” го знаят, но са приели тактиката на мълчанието”. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Тази сутрин той извика извънредно депутатите на партията в централата на ГЕРБ, а малко след 9 часа даде изявление.

Борисов коментира споровете около Изборния кодекс.

„Водихме дълъг разговор в парламентарната група и с колегите от ДБ”, каза Борисов. Според него политическите им опоненти „търсят повод да счупят и последното НС”.

„Не може да е атентат срещу демокрацията обещаното смесено гласуване. През 2021 г. точно такъв атентат беше извършен срещу нас”, каза Борисов.

Той е категоричен, че от ГЕРБ няма да се откажат от хартиената бюлетина, няма да се откажат и от машините.

„Затова предложих да въведем машини като в САЩ. Ние нямаме доверие на машините на Мадуро”, каза Борисов.


ГЕРБ-СДС ясно са декларирали, че ако един ден влезе в зала този Изборен кодекс, те ще оттеглят оставането на обществения съвет и оставянето на район "Чужбина". Заяви, че е с две ръце "за" машинно гласуване, но такива машини, каквито са в САЩ, а не "във Венецуела на Мадуро". Призова да се съберат пари и да се купят. Заяви, че се сега се мами с кодовете и флашките на машините. 

„Моето предложение към колегите от другите парламентарни сили е, още днес да се върнем и пред вас медиите да отворим отново тема не само за Изборния кодекс. Вчера в Стокхолм арбитражът, за което Добрев предупреждава от месеци, прие и осъди Финландия за 300 млн. евро по договора за „Газпром”. Ако същият съд или подобен отсъди за България, ние ще трябва да платим над 2 млрд. лева. Без парламент от кой бюджет ще извадят тез пари. Те не влизат в зала. Това е безотговорно”, каза Борисов.

„Направете усилия за връщане на здравия разум, в противен случай парламентът ще спре да работи”, добави Борисов. ГЕРБ от машини не се плаши, ние ги въведохме, допълни той.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 18.11.2022 12:57

    Крайно време е бандита с мутренско минало да се скрие за винаги, защото разлага и трови и политическата и обществената атмосфера. Няма как за 15 г на власт да откраднеш десетки милиарди, да корумпираш администрацията от горе до долу повсеместно, да стопиш народа си с 1/3, да го доведеш до нечувана мизерия заради това, че го крадеш, да унищожиш образование, здравеопазване, водни басейни, магистрали, саниране и мн.др. и да продължаваш да каканижеш и да се обръщаш на 180 градуса нон стоп с цел оцеляване....Тази мутра е опасна за държавата и суверена!

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня



- Мамо, излизам. Да купя ли нещо?

- Купи си апартамент и се махай! На 45 си вече.

към хороскоп хороскоп

стрелец