Йохансон съобщи още, че по искане на някои държави в момента се провежда допълнителна проверка на България и Румъния за изпълнение на критериите за Шенген, въпреки че такива мисии имаше и в средата на октомври

Свързани новини

17.11.2022 09:38

ЕС ще гласува България отделно за Шенген

Видян 1338 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Кандидатурите на България и Румъния за влизане в Шенген ще бъдат гласувани отделно от тази на Хърватия, съобщи еврокомисарят за вътрешните работи Илва Йохансон като се позова на информация от чешкото председателство на Съвета на ЕС.


Вътрешните министри от ЕС трябва да гласуват на 8 декември за приемането на трите държави, които са изпълнили техническите условия за това. България и Румъния още през 2011 г. бяха обявени от Европейската комисия за влизане в шенгенската зона.


За разлика от България и Румъния, срещу чието приемане в Шенген има възражения в няколко държави, сред които Нидерландия и Швеция, кандидатурата на Хърватия не предизвиква съмнения. Разделното гласуване ще позволи на Загреб да стане част от Шенген на 1 януари, ако за София и Букурещ не може да се постигне единодушие.
През това време българското НС прие декларация за присъединяването ни към Шенген.


В документа се подчертава, че страната ни е изпълнила изискванията още през 2011 г. и това е потвърдено от много международни институции. Настоява се България да стане част от Шенген през 2023 г. Българските депутати призовават колегите си от страните-членки на ЕС да подкрепят страната ни.


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 държава на мафията 18.11.2022 10:29

    Значи за Шенген не ставаме, но за донори на Еврозоната ставаме....до кога нашите политици ще се гъбаркат с народа и ще го обричат, барабар с поколения напред? Всички проумяха, че изключително и само ще ни ползват останалите от нашите алчни хиени милиарди, само властта прави народа на будали и харчи отново народна пара 10 милиона за да го убеждава в неубедимото. Как поне малко човещина и състрадателност не провиха тези небългари и менте управлващи и депутати към суверена, който ги направи милионери

RSS

Най-нови

Немската икономика

Мрачна прогноза за немската икономика

Група от водещи немски икономически ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

- Каква е разликата между мъжа и микровълновата печка?

  Никаква, след 30 секунди всичко е готово.

                 

към хороскоп хороскоп

лъв

Денят е идеален за комуникация и изграждане на нови контакти


Денят е идеален за комуникация и изграждане на нови