”В момента БСП не са потенциален коалиционен партньор за Продължаваме промяната (ПП)”, заяви пред БНТсъпредседателят на формацията Асен Василев. “Не се очаква да водим разговори с тях и за втория мандат”, подчерта той. Причината е връщането на хартиената бюлетина. Напомняме, че темата обедини Левицата с ГЕРБ и ДПС.

Свързани новини

14.11.2022 09:40

Няма да разговаряме с БСП, връщат статуквото: ПП

Видян 1751 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

”В момента БСП не са потенциален коалиционен партньор за Продължаваме промяната (ПП)”, заяви пред БНТ съпредседателят на формацията Асен Василев. “Не се очаква да водим разговори с тях и за втория мандат”, подчерта той. Причината е връщането на хартиената бюлетина. Напомняме, че темата обедини Левицата с ГЕРБ и ДПС.


„Хартиената бюлетина е едно огромно различие, което имаме с тях, защото това е начин да се върне статуквото обратно на власт”, подчерта Василев. „Това е ключът към местните избори, на местните избори миналия път имаше почти 500 хил. невалидни бюлетини. Всичко това е прицелено така, че да може на местните избори статуквото да се възпроизведе“, посочи той. Според него хартиеният вот сега ще доведе до около 190 хил. недействителни гласа.


Напомняме, че БСП внесе поправки в Изборния кодекс, с които върна върна хартиената бюлетина като опция наред с машинния вот. На първо четене в НС Левицата получи подкрепата на ГЕРБ и ДПС, а против бяха от ПП, Демократична България (ДБ), Български възход и Възраждане.


“Връщането на хартиените бюлетини няма да попречи на разговорите с БСП”, коментира преди седмици депутатът от Промяната Мирослав Иванов, но сега думите му бяха скастрени от Василев. Съпредседателят на ПП представи друг вариант за партниране. „Започнали сме предварителни разговори с ДБ, в случай че вторият мандат дойде при нас“, посочи той. Двете формации вече обсъждат и  евентуално издигане на общи кандидати за местните избори.


„Кандидатурите ще се разглеждат една по една в различните населени места”, заяви пред БНТ Калина Константинова от ПП по повот на кметския вот. Тя също подчерта, че от Промяната „не виждат вариант да продължат партньорството си с БСП” заради действията на социалистите за връщането на хартиената бюлетина. Ако обаче Левицата промени позицията си преди второто четене на законопроекта, вратата за преговори ще бъде отворена, стана ясно от думите на Константинова.


"Така че молбата ни е да чуят позицията ни и истински да вникнат в данните и материята, за да могат да видят, че пътят към промяната не се прави с подмяна на вота", призова тя.


„Василев каза, че БСП не е потенциален партньор, но аз трябва да ви кажа, че БСП също не изгаря от желание да е партньор с ПП”, коментира по-късно пред Nova депутатът от Левицата и бивш социален министър Георги Гьоков. По думите му отговорността към България обаче изисква “диалог и компромиси”. Той увери, че Левицата няма да позволи никой да подменя предизборните им ангажименти. „Защо да не поставяме условия да направи ПП стъпка назад, за да влезем в управление, а трябва БСП да направи тази стъпка?”, попита депутатът.


Егор Глазунов


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Блондинка опитва да постъпи на работа в полицията.

Възрастният шеф в полицията я поглежда и пита:

- Ще ви задам няколко въпроса. Колко е две по две?

- Ъъъъ, четири.

- Добре. Корен квадратен от 100?

- Ами, десет!

- Отлично. Кой е убил Ботев?

Блондинката замълчава.

- Не знам, - накрая казала тя.

- Добре, помислете и елате утре

Блондинката се обажда на приятелка. Тя я пита:

- Взеха ли те на работа?

- Не само, че ме взеха, но вече ми поръчаха и разследване на убийство!

 

 

към хороскоп хороскоп

водолей

Ще си възвърнете вярата в хората

Ще си възвърнете вярата в хората, при това по някакъв