БСП и ДПС се разбраха за удължаването на бюджета. Двете политически сили ще направят необходимото между първо и второ четене да прокарат основния социален пакет в подкрепа на най-бедните.

Свързани новини

11.11.2022 12:12

БСП и ДПС се разбраха за удължаването на бюджета

Видян 887 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

БСП и ДПС се разбраха за удължаването на бюджета. Двете политически сили ще направят необходимото между първо и второ четене да прокарат основния социален пакет в подкрепа на най-бедните, предаде БНР.

Социалистите представиха програма, оценена на 3 милиарда лева, част от която включва - минимална работна заплата до 850 лева, таван на цените на енергоносителите и ваучерите за храна да не се намаляват.

"Помислете и вие дали между първо и второ четене поне по някой от параметрите на сега действащия бюджет да не направим подобрение. Иначе изцяло нов очевидно Министерският съвет няма да внесе. За нас е неприемливо да остане в същите параметри, особено що се отнася до социалната част. Ние не поставяме нашите като единствени условия, разбира се. Подлагаме ги на дискусия и на разумно решение, което да осигури доходи на хората, да гарантира икономиката, но при условие, че не дестабилизираме финансовата стабилност и макрорамката на бюджета", обясни лидерът на БСП Корнелия Нинова.

Най-отговорното поведение според ДПС е да се обърне сериозно внимание на параметрите по удължаването на настоящия бюджет, смята лидерът на партията Мустафа Карадайъ, а заместникът му Йордан Цонев определи социалната програма на социалистите като много добра и допълни, че тя би могла да бъде основа за сериозна социална политика на един антикризисен кабинет.

"В тази ситуация, в която се намираме, много е опасно да отваряме бюджета и ние споделяме тази философия, че при определени параметри да направим удължение на бюджета", каза Мустафа Карадайъ.

"Тази програма е една добра основа за социална програма в бъдеще, подкрепена от всички нас, защото това е вече по-дългосрочна политика", посочи Йордан Цонев.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 псевдо загрижени 11.11.2022 13:37

    Само да държат далеч тъпото парче Гьоков, който тотално разнебити пенсионната с-ма и уж увеличение, а много пенсии бяха намалени, но пък тавана за мародерите вдигнат на 3400 лв. Защо вечно загрижените за хората не махнат плоския данък, който ги обезглавява, а продължават да сипят загриженост и лакардии, на които никой вече не вярва

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

рак

Емоционален ден

Емоционален ден. От вас зависи дали ще позволите на