Очакванията са през следващата година за равномерен пазар с лек спад на броя на сделките, увеличаване на цените поне с нивата на инфлацията.

Свързани новини

04.11.2022 17:37

Леко свиване на пазара на жилищни имоти през третото тримесечие на годината

Видян 1060 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Леко свиване на пазара на жилищни имоти през третото тримесечие на годината показват данни на експертите. Причините - очакван ръст на лихвите и страх от инфлацията, предаде БНР. Това са факторите, които определят страховете на купувачите. Според брокери други са причините, които определят сделките с имоти, а цените на жилищата ще продължават да растат.

Търсенето е по-голямо от предлагането, което определя рязкото поскъпване на имотите от последната година. Проучване на Национално сдружение на недвижими имоти, направено за югоизточната част на София показва, че основните купувачи са между 24 - 54-годишна възраст; предпочитанията са към ново строителство; половината от младите купувачи използват кредитиране със самоучастие между 10 и 30%.

При ново строителство ценовият балон намалява, отбелязват брокери. Недвижимият имот продължава да бъде единственият сигурен за инвестиция продукт на пазара. Покачването на лихвите няма да спре цените на имотите.

Очакванията са през следващата година за равномерен пазар с лек спад на броя на сделките, увеличаване на цените поне с нивата на инфлацията.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

-Какво прави феминистката, когато чуе хубав виц?
-Смее се под мустак…

 

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.