Най-фрапантни нарушения са допуснати от служители на „Гранична полиция”, подчерта министърът.

Свързани новини

03.11.2022 11:06

16 служители имат вина за прегазените полицаи в Бургас: Министърът

Видян 743 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Вътрешна сигурност на МВР има данни за 16 полицейски служители, които са нарушили задълженията си, извършили са действия, които могат да се третират като дисциплинарни нарушения или престъпления. Това съобщи в Бургас вицепремиерът и министър на вътрешните работи Иван Демерджиев, който запозна близките на двамата загинали полицаи с резултатите от проверката след трагичния случай с катастрофата между автобус с нелегални мигранти и патрулка на 25 август.


"Обещах на семействата на загиналите полицаи да извършим проверка и да открием истината за всички обстоятелства, свързани със смъртта им", припомни Демерджиев и каза, че е възложил проверка по случая на Инспектората на МВР. От резултатите се разбира, че има данни за 16 полицейски служители, които са нарушили служебните си задължения.


На 28 октомври докладът е предаден на Окръжната прокуратура в Бургас по компетентност, в останалата си част е насочен към ръководителите на ГД Гранична полиция, ГД Жандармерия, специални операции и борба с тероризма и ОДМВР - Бургас за предприемане на съответните действия, обясни министърът.


"Най-фрапантни нарушения са допуснати от служители на Гранична полиция. В доклада се съдържат имената на началника на Регионалната дирекция на гранична полиция, началника на Граничното полицейско управление в Бургас, началника и заместник-началника на граничното управление в Малко Търново", каза Демерджиев. Той съобщи, че шофьорът, превозвал нелегални мигранти и съучастникът му са били задържани в деня преди инцидента с друг аварирал автобус. Били са отведени в гранично поделение, но след това са освободени.


Министърът обърна внимание и на ненавременната комуникация, която Гранична полиция е осъществила непосредствено преди инцидента. Той обясни, че двамата полицаи са получили информацията в последния момент, без да знаят, че автобусът се движи с висока скорост и не се подчинява на полицейски разпореждания.


Министър Демерджиев допълни, че предстои доклад в прокуратурата и на други случаи, свързани с отнемане на вещи и пари от незаконно преминали на територията на страната мигранти.



 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Разговор между богаташ и новата му руса любовница:
- Миличка, трябва да ти призная нещо. Женен съм.
- Ох, така ме изплаши! Помислих, че яхтата не е твоя…