"След изявлението на Корнелия Нинова от Народното събрание, че е била посетена от “двама униформени от съдебна охрана, а те по закон изпълняват принудително довеждане”, в качеството си на министър на правосъдието незабавно извърших проверка

Свързани новини

02.11.2022 16:05

Нинова лъже за призовкарите, вика я съд по дело с Дачков: Правосъдният министър

Видян 1597 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


"След изявлението на Корнелия Нинова от Народното събрание, че е била посетена от “двама униформени от съдебна охрана, а те по закон изпълняват принудително довеждане”, в качеството си на министър на правосъдието незабавно извърших проверка, от която установих следното:

Служители на Главна дирекция “Охрана” са посетили адреса, за да предоставят на  Корнелия Нинова акт на Софийския районен съд по нейна частна тъжба срещу журналиста Явор Дачков. Съдът е разпоредил книжата да се изпратят на страните по делото, за да могат те да се запознаят и да преценят дали да се възползват от правото си да обжалват в указания срок. Главна дирекция Охрана към Министерството на правосъдието е отговорна и длъжна да изпълни съдебното разпореждане, като установената практика е служителите да посещават гражданите преди или след работно време, дотолкова, доколкото тогава е най-вероятно те да са у дома си", заяви правосъдният министър Крум Зарков.


По-рано Нинова съобщи, че прокуратурата е задействала мярката "принудително довеждане" спрямо нея заради жалбата на съпартиеца й Кирил Добрев за неизпълнение на съдебно решение на Върховния касационен съд. Тя уточни, че сутринта в дома ѝ са били изпратени двама служители на съдебната охрана.


Лидерът на социалистите се възпротиви на "намесата на прокуратурата във вътрешнопартийни дела на БСП", като я окачестви като "прецедент".


Административният ръководител на Софийската районна прокуратура Невена Зартова опроверга твърденията на лидера на БСП за действията на служители на Главна дирекция Охрана.


Прокуратурата заяви, че не е разпореждала каквито и да е действия на Съдебна охрана към Министерство на правосъдието.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

-Какво прави феминистката, когато чуе хубав виц?
-Смее се под мустак…

 

към хороскоп хороскоп

близнаци

Днес може да се чувствате раздвоени между различни интереси и задачи

Днес може да се чувствате раздвоени между различни