Ако не го направят, те ще плащат по-висок данък върху свръхпечалбите си и ще се сблъскат с други ограничения

Свързани новини

01.11.2022 09:42

Байдън обеща нови данъци, за да ограничи "свръхпечалбите" на американските петролни компании

Видян 1418 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Президентът на САЩ Джо Байдън обеща да наложи нови данъци, за да ограничи "свръхпечалбите" на американските петролни компании, настоявайки, че те трябва да допринесат за намаляване на цените за потребителите, като същевременно ги обвини, че извличат неоправдани ползи от конфликта в Украйна.

В понеделник президентът се обърна към петролната индустрия, като говори заедно с министъра на енергетиката Дженифър Гранхолм и ръководителя на Министерството на финансите Джанет Йелън. Той твърди, че след избухването на сраженията в Източна Европа по-рано тази година компаниите са реализирали "толкова високи печалби, че е трудно да се повярва", и трябва да започнат да действат отвъд своя "тесен личен интерес".


 "Рекордните печалби на петролните компании днес не се дължат на това, че те правят нещо ново или иновативно. Техните печалби са неочаквана печалба от войната - неочаквана печалба от бруталния конфликт, който опустошава Украйна и наранява десетки милиони хора по света", каза той и добави, че те имат "отговорността да действат в интерес на своите потребители, на своята общност и на своята страна"

Ако не го направят, те ще плащат по-висок данък върху свръхпечалбите си и ще се сблъскат с други ограничения. Екипът ми ще работи с Конгреса, за да разгледаме тези възможности, които са на наше разположение. . Време е тези компании да спрат да печелят от войната.


Президентът отбеляза и значителните печалби, отчетени през тази година от петролни гиганти като Shell и Exxon, като първата компания неотдавна обяви 9,5 млрд. долара печалба за третото тримесечие на 2022 г. , което е почти двойно повече, отколкото през същия период на миналата година. Междувременно Exxon съобщи, че през последното тримесечие е реализирала печалба в размер на 18,7 млрд. долара, което е "почти три пъти повече от печалбата на Exxon през миналата година и най-много в 152-годишната ѝ история", каза Байдън. "Никога не е имало толкова голяма печалба. "


Въпреки че не уточни какво точно ще включват новите данъци, Байдън заяви, че компаниите трябва да "инвестират в Америка, като увеличат производството и капацитета за рафиниране", за да намалят цените за потребителите. Цените на горивата в бензиностанциите спаднаха от неотдавнашния връх от над 5 долара за галон през юни, въпреки че президентът твърди, че това до голяма степен се дължи на решението на Белия дом да се възползва от стратегическия петролен резерв по-рано тази година.

Заплахата за петролната индустрия се появява малко повече от седмица преди междинните избори, в които рекордно високата инфлация и нарастващите потребителски цени се превърнаха във водещи теми в много състезания. Според информацията Белият дом обмисля варианти за нови данъци върху петролните и газовите компании още от миналото лято, но очевидно все още не е разработил конкретно законодателство.


 


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

-Какво прави феминистката, когато чуе хубав виц?
-Смее се под мустак…

 

към хороскоп хороскоп

овен

Денят обещава подкрепа и разбиране от страна на близките

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Денят обещава подкрепа и разбиране от страна на