Нинова обаче подчерта, че правителство с мандат на ГЕРБ, ДПС или на „Възраждане” няма да подкрепят

Свързани новини

21.10.2022 15:39

Нинова: Самият Вежди Рашидов ме помоли да издигна номинацията му

Видян 1080 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

„Помолиха ме колегите от другите партии и самият Вежди Рашидов. Те са преценили така, вероятно съм дала основания да смятат, че мога да го направя, че разговаряме, че търсим решение, че бяхме диалогични, за да се намери този изход от тридневния блокаж на държавата”, обяви в кулоарите на парламента лидерът на БСП Корнелия Нинова след като партията подкрепи кандидатурата на Вежди Рашидов за председател на Народното събрание.

Нинова обаче подчерта, че правителство с мандат на ГЕРБ, ДПС или на „Възраждане” няма да подкрепят. "Днешното мнозинство беше необходимо и задължително за България и българския народ”, обоснова се лидерът на БСП.


Номинацията на Вежди Рашидов, подкрепена от четири партии - ГЕРБ, БСП, ДПС и „Български възход” и обявена от лидера на левицата, доведе до словесни престрелки между досегашните партньори - БСП и „Продължаваме Промяната”.


„Накрая на Председателския съвет ние предполагахме, че ще има предложение от ГЕРБ за номинацията на г-н Рашидов. Това беше очаквано. Неочаквано обаче беше, че тази номинация дойде от БСП. За нас беше учудващо, че предложението дойде от БСП. Мисля, че имаме въпрос, който е много по-важен от 15 минути почивка”, коментира съпредседателят на ПП Кирил Петков.



Последва отговор от депутата от левицата Георги Свиленски, който посочи, че Петков е бил на Председателския съвет и много добре е разбрал, че това е решение на четири политически партии. „Вие, ДБ и „Възраждане” казахте, че няма да участвате в издигането. Това не е номинация нито на БСП, нито на ГЕРБ, нито на „Български възход”. Недейте да спекулирате”, каза той.


По-късно Корнелия Нинова обясни защо с „Продължаваме Промяната” си разменят обвинения: „Предизвикани бяхме. Не за първи път. Бяхме предизвикани конкретно от поканата за среща в зала Запад, докато течеше заседанието на Председателския съвет. И особено с намека, че ние в председателския кабинет правим едва ли не задкулисни договорки, скрито от хората. Този намек беше повод да си кажем някои истини”, подчерта лидерът на БСП.


Нинова обаче каза, че искри между столетницата и ПП няма, но си имат позиции. „Социалната програма беше тяхно знаме в кампанията им. Приехме колегиално и възпитано, диалогично. Но вчерашното говорене, сочене с пръст и обвинения за задкулисие - преляха чашата”, добави тя.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 завършена помиярка 21.10.2022 16:52

    Седесарката Корнелия задмина по помиярщина и бандита Буци. Забрави ли Нинова миналото на Рашидов и гордостта му, че е "първи мултак" на държавата?! Поне да беше юрист, а той си е един простоват скулптор, дуловската мадона ще го командери и напътства съвсем успешно по идеите на мутрата!!!

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата

към хороскоп хороскоп

водолей

Използвайте деня, за да размислите

Използвайте деня, за да размислите и да се