Свързани новини

25.06.2009 16:55

ДПС Кърджали: И ние не харесваме думите на Бойко, ама...

Видян 2469 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Изявленията на Ахмед Доган от предизборните срещи явно останаха неразбрани и се тълкуват неправилно, като се забравя особеният стил на изразяването му, заяви областният лидер на ДПС в Кърджали Бахри Юмер, цитиран от БГНЕС.


"Ами то няма как всички да бъдат съгласни с думите на определени политици. Ние харесваме нашия лидер и затова гласуваме за него, но не можем никого да задължим да го харесва и подкрепя. И аз не харесвам думите на Бойко Борисов, и затова няма да гласувам за него", отсече той.
Но в следващия миг пожела да научи какво точно е казал Доган, та е предизвикал толкова коментари и интереса на медиите. Когато чу резюмето от иначе скандалните умозаключения на лидера си, той определи всички негативни реакции като коментари. "Това са коментари. Нормално е, щом сме коалиционни партньори в управлението, лидерите да говорят по този начин, защото действително партийните лидери определят приоритетите за развитието на страната. Като дойде Бойко на власт, той ще решава и ще степенува проблемите. Не виждам нищо скандално в това", подчерта Юмер. Според неговото тълкуване Доган всъщност е казал именно това, че "той, човекът от малцинствата, решава техните проблеми и го може, защото е във властта".
Юмер посочи още, че Доган знаел как да се разбира с електората и как да го мобилизира, но често особеният му изказ провокирал погрешни тълкувания.
В отговор на въпрос за хода на кампанията областният водач на ДПС не скри задоволството си, че "подкрепленията са организирани". "Направихме специални срещи в София, Варна и други градове, където имаме наши бригади строители. За евроизборите момчетата не успяха да пристигнат по родните си места и да гласуват, но за тези твърдо ще се върнат", увери Юмер. Той категорично отхвърли твърденията, че ДПС готвело десетки автобуси с изселници от Турция, които ще пристигнат в смесените райони, за да гласуват. "Те ще си гласуват там, имат достатъчно избирателни секции. Освен редовните 13 автобуса, които всеки ден пътуват до Кърджали и другите населени места в областта, други рейсове няма да има, точка по въпроса!", заяви Юмер.
По информация от местни "гербери" обаче вече над 8 000 "двойни" граждани са дошли по родните си места в Кърджалийско с редовните автобуси и с личните си автомобили. Поне 20 000 изселници щели да влязат през Капитан Андреево, за да подкрепят мажоритарния кандидат от Кърджали Ахмед Доган. Освен това напоследък и вътрешният "изборен туризъм" отбелязвал пик – кметствата са издали десетки удостоверения на местни жители за гласуване на друго място, предимно в Смолянските села.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

водолей