Свързани новини

25.06.2009 16:41

Иде ли полицейска хунта?

Видян 8776 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Досега няколко латиноамерикански държави и съседката ни Гърция са попадали под управлавление на военна хунта. Такава диктатура обикновено идва на власт след преврати.
Не е имало обаче случай на полицейска хунта и то избрана от народа. Ако това стане в България, отново ще бъдем пример за социален експеримент.
Между другото, гръцката хунта е наричана още “управление на полковниците”. Именно полковници от полицията заемат важни избираеми места в листите на ГЕРБ.
Водачът в Русе Пламен Нунев е уникална комбинация – вифаджия по образование и полицай по призвание. Както писахме, той охранява обектите на местния олигарх Красимир Даков, на когото уреди уникална заменка в самия център на града. Също като нашия любимец Лъчо Мозъка, който вкарва и приятелката си – по съвместителство главна счетоводителка на новите чистачи на София от Титан, в парламента, Нунев също е избрал близка до него дама за втора в листата си. Нейните приятелки са на следващите места. Шуробаджанащина е най-мекото определение за обидата, която се нанася на най-европейския град.
Прочу се и варненският лидер на ГЕРБ Павел Димитров. Двамата с неговата дясна ръка са също офицери от бившияте служби. Самият лидер есествено е полковник от ДС, а в момента – адвокат на учредилите ГЕРБ в морската столица автокрадци и други мафиоти.
В Пловдив ГЕРБ изгуби мнозинството си в местния общински съвет и заместник – кметските си места и сдаде властта на БСП заради разцепление на структурата. Първо от нея си тръгна след корпуционен скандал бившият полицейски началник на града – Йордан Кюмюрджиев. Той беше във фирма Хеброс бус, която спечели конкурса за продажба на местния градски транспорт.  Заради корупционни съмнения договор не е подписан, макар да е обявено дори, че Кюмюрджиев ще бъде директор на фирмата след приватизацията, писа местната преса като цитира Бойко Ватев от ВМРО. Пак заради съмнения в корупция бяха уволнени зам-кмет от ГЕРБ и целия юридически отдел на общината от същата партия. Местните даже ги наричат “хунтаджии”. Поредният ход на хунтата в града е обединение с ДПС в името на неформални бизнес интереси. Цял ферман може да се изпише за скандалните сделки на новия лидер на ГЕРБ в града Иван Тотев, направени по софийски модел – лошо сметосъбиране и зеещи дупки, които се пълнят така, че скоро пак да зейнат.
Полицай е и водачът в Добрич, както и много подгласници в листите, а военен оглавява гербаджиите в Шумен. Агенти на Държавна сигурност също не липсват. Това обрича много мандати на ГЕРБ като например в Бургас, където водач и мажоритарник е сътрудникът на комунистическите служби и президентски човек Божидар Димитров.
В партията на Борисов се появиха и дисиденти. Най-известна сред тях е майката на Граждани за Европейско Развитие на България Душана Здравкова. На нея й бе скроен грозен преврат не само във варненската организация, но и в сдружението ГЕРБ, което сама оглавява. Съдийката по вписванията обаче със сигурност ще победи в съда хунтаджиите за радост на цялата правна общност.
Стоян Мавродиев – главният икономически експерт на ГЕРБ, воюва 2 години за партията, за да бъде изместен от корпоративните играчи, набутани на генерала, които са толкова много в листите, че не бихме могли да ги изброим. И покрай които се заговори не само за корпоративен вот в Стара Загора и други региони в полза на генералската партия, но и за такса “избираемо място”.
Заместник – кметовете в София също не са доволни от измамени надежди да станат депутати. Хората, на които Бойко е оставил управлението на града, с изключение на Йорданка Фандъкова никак не са щастливи от съдбата си. Нищо че някои от тях като ресорната по чистотата Бояджийска щяха да дръпнат още надолу столичните гласове на ГЕРБ, дето и без друго са наполовина от миналите избори. Лидерът на ГЕРБ – София Лъчезар Иванов също бе низвергнат и не стана водач дори на 1 от трите листи на партията в милионния град. Насилие над семейството, дипломатически скандали и дела срещу него вероятно са снели доверието.


 


Сивият кардинал свързан с авиоинцидент


Сивият кардинал на ГЕРБ Красимир Велчев има вина за авиоинцидент и затова е бил изгонен скандално от БГА Балкан, твърдят източници от летището. 19’ потърси оправдание от него: Красимир Велчев: “Бях ръководител група – техническо лице на самолет ТУ 134. Бях във Виена, когато се случи тежък инцидент, за щастие без жертви. Гума от самолет падна в квартал до летището. Тогава бяха наказани хора, които нямаха никаква вина за случилото се. Бях обвинен и аз. Целта беше вината да се прехвърли върху невинни”.


 


Съпратийците намразиха Фандъкова


Йорданка Фандъкова, чието име грозно бе използвано за преврат срещу майката на ГЕРБ Душана Здравкова и единствена от замовете на Бойко в София оглави листа, логично бе намразена от съпартийците си. Ето как коментира ситуцията тя: “Отстраняването на предишния председател Душана Здравкова стана поради многобройните й ангажименти в Брюксел, където тя доскоро беше евродепутат. За мен не става въпрос за власт. В интерес на каузата бих отстъпила поста”.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

лъв

Днес ще ви се иска да сте особено красиви и привлекателни


Днес ще ви се иска да сте особено красиви и