Кирил Петков пък подчерта, че в четвъртък сутрин, когато депутатите отново ще се съберат в пленарната зала, ПП няма да пречи на гласуването, но ще постъпи като опозиция - т.е. няма да подкрепи кандидата на ГЕРБ-СДС за председател на НС Росен Желязков.

Свързани новини

19.10.2022 22:10

ПП: Оттегляме кандидатурата на Минчев за председател на НС

Видян 2817 пъти | Коментари 1
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

"Продължаваме Промяната" оттегля номинацията на Никола Минчев, съобщиха от партията на брифинг в Народното събрание. Те отбелязаха, че формацията предприема тази стъпка, за да облекчи процедурата по избор на шеф на НС. Тя така и не бе завършена днес, след продължило около 8 часа заседание и няколко гласувания на номинациите.


“Ние ясно заявихме, че сме конструктивна опозиция. Ние ще гласуваме като една опозиция против кандидата на ГЕРБ”, заяви Асен Василев и посочи, че към момента не са решили кой ще подкрепят при гласуването в четвъртък.


“Поставени сме в безпрецедентна ситуация. Имаме победител в изборите, който не може да събере съгласие за избор на председател на НС, камо ли за кабинет”, каза още Василев. “Да свали кабинет на ПП и после да търсиш подкрепа от тази партия е малоумно”, допълни още той. 


Въпреки, че оттеглят кандидатурата на Никола Минчев, Василев категорично заяви, че той “е най-достойния кандидат да води това Народно събрание”


ПП няма да подкрепи и предложението на "Демократична България" за ротационно председателство на парламента. Асен Василев определи това като "силно неефективно".


Кирил Петков пък подчерта, че в четвъртък сутрин, когато депутатите отново ще се съберат в пленарната зала, ПП няма да пречи на гласуването, но ще постъпи като опозиция - т.е. няма да подкрепи кандидата на ГЕРБ-СДС за председател на НС Росен Желязков.


По-рано днес Бойко Борисов заяви след спешен съвет на Изпълнителната комисия на партията, че ГЕРБ приема предложението на "Демократична България" за ротационно председателство на парламента с "Продължаваме промяната".


"Народът не заслужава това, което днес се случи в парламента. Ние не сме се заинатили", каза Борисов и допълни: "Финансова, политическа, миграционна, енергийна – всяка друга, която приложиш към криза, е факт, а ние продължаваме да се занимаваме кой да е председател на НС".


Христо Иванов и ДБ дават едно разумно предложение и аз им благодаря. Важно е то веднага да заработи, каза още лидерът на ГЕРБ.


 Снимка: Нова тв


 



 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Тихомир Томов 20.10.2022 10:00

    херо Мустафа продължава промяната ...............

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

-Какво прави феминистката, когато чуе хубав виц?
-Смее се под мустак…

 

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.