"Каним ръководството на БНБ на открито заседание да кажат има ли доклад, какви са изводите за последиците, за бедността, за неравенствата от приемане на еврото сега. Ще внесем тази покана днес, заяви Нинова.

Свързани новини

19.10.2022 10:33

Каним ръководството на БНБ на открито заседание да каже за еврото: Нинова

Видян 1637 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Ние смятаме, че мирът е най-висше човешко благо, ние осъдихме агресията на Русия, помогнахме на украинските бежанци, говоря за правителството, в което участвахме, но предоставяне на оръжие на Украйна означава, че въвличаме България във войната, ние сме против. Ние бяхме коректив в кабинета, заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова на откриването на НС.


"Каним ръководството на БНБ на открито заседание да кажат има ли доклад, какви са изводите за последиците, за бедността, за неравенствата от приемане на еврото сега. Ще внесем тази покана днес, заяви Нинова.


Няма да подкрепим предложението на служебния кабинет за закупуване на самолети. Тези пари са необходими за компенсация на бизнес, социални разходи и др. Скъпи български граждани, има такива редки дни, в които всички оправомощени от вас да чертаят пътя, се събираме на едно място, случва се рядко. Но тук сме всички - представители на законодателната, на съдебната, на президентската власт. Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова на откриването на 48-ото Народно събрание.


Според нея трябва да се потърси отговор на въпроса можем ли да се справим с кризите? "А на българския народ сигурност и добруване? Можем, ако всяка власт вземе своята отговорност и се движим в една посока“, заяви Нинова.


Тя припомни, че в парламента се пишат законите, които после всички трябва да спазват. "Финансова стабилност, безкомпромисна борба с корупция и гарантиране на мир и защита на неговото достойнство", са точките, по които БСП ще работи.


И стана ясно, че БСП ще внесат предложения майчинството да бъде колкото минималната работна заплата, преизчисляване на пенсиите, пълен социален пакет, безплатни лекарства за ученици, безплатни учебници, токът да има две тарифи и да се въведе понятието енергийно бедни.


"Прегледът на учебното съдържание, които да отразяват българските класици и българската история, е важна тема, която ще поставим“, натърти Нинова. И посочи, че трябва да се уеднакви цялата учебна програма и в цялата страна да има един учебник по един предмет.


Здравеопазването затъва все повече. Не може търговията да бъде водеща в здравеопазването, каза Корнелия Нинова.


"Корупцията е обвързана сериозно и с войната по пътищата. Пияни и дрогирани шофьори, над които има чадър от всички равнища, убиват



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

към хороскоп хороскоп

близнаци

Енергията ви днес е насочена към творческо и плодотворно изразяване

Енергията ви днес е насочена към творческо и