По думите му в частния сектор донякъде се компенсира ръстът на инфлацията. "В индустрията увеличението е 17% на годишна база", посочи Димитров.

Свързани новини

18.10.2022 10:56

КНСБ иска до 15% ръст на заплатите през 2023 г.

Видян 824 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Минималната работна заплата трябва да стане най-малко 850 лв. Поне 12-13% следва да бъде заложният ръст за бюджетния сектор, а за администрацията - 15 на сто. В частния сектор ще искаме същия ръст на доходите, заяви на пресконференция на синдикатите президентът на КНСБ Пламен Димитров.


"Отдавна апелираме за въвеждане на необлагаем минимум в размер на минималната работна заплата с цел стимулиране на потреблението и намаляване на неравенствата при доходите за нискодоходните групи. В началото на следващата или още в края на тази година трябва да стартираме препоръчителни индекси на браншово ниво за ръст на заплатите в частния сектор", посочи той. 


По думите му в частния сектор донякъде се компенсира ръстът на инфлацията. "В индустрията увеличението е 17% на годишна база", посочи Димитров.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 задължително 18.10.2022 11:21

    Да се замразят заплатите на депутатите и задължително да се премахне правилото 4 пъти годишно да си увеличават заплатите. Тези престъпници нямат нищо общо с понятието народни представители, те са откровени нескопосани дерибеи и хрантутници на държавна издръжка

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

телец

Прекрасен ден да го посветите на семейството си

Прекрасен ден да го посветите на семейството си и на