"Капацитетът на едната камера е 9 души, в нея има 18. Отвън в едната зала има 5, които няма къде да ги прибера просто. И в така наречената хладилна стая има 25. Докарват и нови", коментира тогава съдебният лекар д-р Галя Милева пред БНР.

Свързани новини

17.10.2022 09:34

Моргите са пълни с мигранти: Гешев

Видян 1155 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


"Казват, че няма мигрантски натиск, но болниците в Бургас са пълни с неустановени загинали лица, които ловци намират в гората”, обяви главният прокурор Иван Гешев в Кюстендил. „Те не могат да бъдат освободени, защото не може да се установи самоличността им", добави той.


Напомняме, че преди месец МВР отчете троен скок на натиска по българо-турската граница. Още тогава редица общини, сред които и споменатия от Гешев Бургас обявиха бедствено положение на териториите си по тази причина.


Още през пролетта отделението по съдебна медицина в морския град за пореден път би тревога, че ще спре работа, ако не бъдат взети мерки, като една от критиките беше именно към местните прокурори, че бавят постановленията за служебни погребения по приключили вече досъдебни производства. Тогава там имаше над 45 трупа, някои от които от 2016 и 2017 г., както и телата на нови 12 мигранти. След сигнала на съдебните медици беше обявено, че е проведена спешна среща, а от прокуратурата в града предприемат незабавни мерки.


"Капацитетът на едната камера е 9 души, в нея има 18. Отвън в едната зала има 5, които няма къде да ги прибера просто. И в така наречената хладилна стая има 25. Докарват и нови", коментира тогава съдебният лекар д-р Галя Милева пред БНР.


Припомняме, че според световните медии Турция е строила организирано поне 150 хил. бежанци, които смята да прати в Европа от около 1 млн. на нейна територия. Действията на Анкара са отговор на нападките срещу нея от страна на шефа на ЕК Урсула фон Лайен и гръцкия премиер Кириакос Мицотакис. По-голямата бройка е на границата с Гърция, но и към нас има съществен натиск. По указание на българското МВР заловените се задържат и се изпращат обратно към Турция, след което после тя ни ги връща и всичко се повтаря. И това въпреки, че държавата даде 250 млн. лв. от парите на данъкоплатците за оградата по българо-турската граница, която бившият вицепремиер Валери Симеонов нарече „Великата българска стена”.


Преди дни Европейската служба за гранична и брегова охрана Фронтекс обяви, че броят на незаконно влизащите в ЕС се е увеличил от януари до септември със 70%, като е достигнал най-високото ниво от 2016 г. насам. Маршрутът през Западните Балкани продължава да бъде най-натовареният със 106 396 незаконно влезли мигранти за 9 месеца, което е ръст от 170% (2,85 пъти) спрямо същия период на м.г. Пътят е използван предимно от сирийски, афганистански и турски мигранти.


На този фон през последната седмица в София и по българското Черноморие се забелязва и явен бум и на украинските мигранти. Потокът се увеличава, въпреки неясната перспектива с настаняването за пристигащите от бившата съветска република и оплакванията им са рязко секване на даренията към тях у нас.


Егор Глазунов



 


 


 


    


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня



- Мамо, излизам. Да купя ли нещо?

- Купи си апартамент и се махай! На 45 си вече.

към хороскоп хороскоп

близнаци

Добър момент да откриете нужната ви информация

Добър момент да откриете нужната ви информация. Ще