Коментирайки предложените санкции, говорителката на руското външно министерство Мария Захарова заяви, че между санитарните продукти и пестенето на вода "човек неволно си спомня за известното писмо отпреди 200 години", в което френският император Наполеон уж казва на съпругата си Жозефина: "Не се мий"

Свързани новини

29.09.2022 10:00

ЕС забранява руската тоалетна хартия

Видян 2929 пъти | Коментари 5
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

В стремежа си да лиши Москва от търговски приходи във връзка с войната в Украйна ЕС предложи да се забрани вносът на произведени в Русия хигиенни продукти - от сапун и бръснарски принадлежности до тоалетна хартия и дезодорант. Осмата вълна от антируски санкции, представена в Брюксел в сряда, ще забрани вноса на няколко стоманени продукта и ще се опита да наложи ценови таван на руския петрол.


Не приемаме фалшивите референдуми и всякакъв вид анексиране в Украйна и сме решени да накараме Кремъл да си плати за тази по-нататъшна ескалация", заяви в Брюксел председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен. Според нея предложеният пакет от санкции се очаква да лиши Русия от "допълнителни 7 милиарда евро (6,7 милиарда долара) приходи"

Според Politico схемата изисква от жителите на ЕС да се лишават от произведени в Русия продукти за "красота или грим", принадлежности за бръснене, "лични дезодоранти", конци за зъби, сапун и тоалетна хартия.


Изявлението на Фон дер Лайен идва само няколко дни след като един от германските производители на тоалетна хартия, Hakle, обяви фалит, позовавайки се на рязкото покачване на цените на енергията и изходните материали.


Hakle и други германски компании поискаха от федералното правителство да ограничи цената на енергията, за да запазят платежоспособността си - но това беше преди поредицата от експлозии в понеделник да повредят двата газопровода "Северен поток" и да прекъснат достъпа на Германия до руски природен газ, може би за постоянно. Междувременно правителствени служители инструктират германците да се къпят по-малко и да използват кърпи, за да пестят гореща вода.

Коментирайки предложените санкции, говорителката на руското външно министерство Мария Захарова заяви, че между санитарните продукти и пестенето на вода "човек неволно си спомня за известното писмо отпреди 200 години", в което френският император Наполеон уж казва на съпругата си Жозефина: "Не се мий"


ЕС възнамерява да наложи санкции и на философа Александър Дугин, чиято дъщеря Даря беше убита миналия месец при взрив на кола бомба в Москва. Русия е идентифицирала двама заподозрени за терористичното нападение - и двамата са украински граждани.


 


 


 




 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 005 изтрещяли марионетки 30.09.2022 10:53

    Благодарение на глобалистката робиня Лайнен ЕС толкова се наакаха, че и тоал.хартия няма да ги почисти. Без миене и хигиена, без топло и на студено, сега и без хартия....А дилърката на виксини Лайнен налагайки пласирането на ваксините против волята и в нарушаване на човешките права забравила ли е, че поставиха хигиената на челно място....Толкова се объркаха и оплескаха в слугинажа, кражбите и корупцията си, че най-добре сами да се гръмнат, вместо възмездието да ги споходи щото ще бъде страшно

  • 004 Дядо Йо 30.09.2022 04:03

    Германците на фон дер да се запасяват и с по-големи листа от растения - те стават за задни цели. В краен случай да опитат и копривени.

  • 003 Anonimen 29.09.2022 20:00

    ЕС - този център на тъпотията е или за разтурване или за коренно преустройство ,като изявени дебили като фон лайнен да минат през гилотината...

  • 002 бай Муцан 29.09.2022 15:57

    Тая европа съвсем се е побъркала , "да не се къпят" амииии да вземат да намалят яденето , ученето - и без това не им трябва ! Аман от прости хора!

  • 001 с вестник правда е най-добре 29.09.2022 11:45

    Е сега вече Европа загази, без тоалетна хартия и то от мацква...

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Кирил Петков спасил Бойко Борисов. За благодарност Бойко извадил спестовна книжка и му я дал.


 

- Но аз не мога да тегля от нея!


 

- Нищо, ще внасяш!

към хороскоп хороскоп

лъв