За близо три месеца са проверени 10 341 моторни превозни средства, като е извършен контрол на 13 204 водачи и пътници. Съставени са 2746 фиша и 837 акта за установени административни нарушения. Няма обобщени данни колко са случаите на заловени шофьори, които са били пияни или употребили наркотици.

Свързани новини

28.09.2022 16:18

Работна група в МВР готви законодателни промени заради бума на тежките катастрофи

Видян 1298 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Работна група в МВР преглежда сегашното законодателство и ще предложи промени в Закона за движение по пътищата, за да се противодейства на водачите, причиняващи тежки катастрофи. Това каза днес пред БНТ заместник-главният секретар на МВР Станимир Станев.
Според него основната цел на поправките ще е засилване на превенцията. Предвижда се например да има лимит от пътни нарушения, след извършването на които книжката на провинилите се да се отнема. Станев не влезе в подробности с аргумента, че всичко все още е на етап обсъждане. Други промени предвиждат завишаване на санкциите и повишаване на събираемостта.


Със своите над 70 промени през годините Законът за движение по пътищата е един от най-ремонтираните в България. От години се говори за изцяло нов закон, но няколкото проекта приключваха пътя си към парламента на етап обществено обсъждане.
Станев посочи, че общо 8000 служители на полицията извършват контрол на пътя. МВР продължава започналата след катастрофата на бул. Черни връх през юли акция за масови проверки за алкохол и наркотици. Всекидневно от МВР дават данни за новите случаи, като за изминалото денонощие са засечени 20 души, шофирали пили и още толкова, които са употребили наркотици.


За близо три месеца са проверени 10 341 моторни превозни средства, като е извършен контрол на 13 204 водачи и пътници. Съставени са 2746 фиша и 837 акта за установени административни нарушения. Няма обобщени данни колко са случаите на заловени шофьори, които са били пияни или употребили наркотици.
Въпреки мобилизацията на полицията и въведените нови механизми на контрол тежките катастрофи не намаляват.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 пълна трагедия 28.09.2022 16:58

    Българското МВР все го ремонтират и все става по-зле и по-зле. Май тотално трябва да се изрине от старите изпечени тарикати и шуробаджанаци и съвсем нови хора да попълнят щатовете

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня



- Мамо, излизам. Да купя ли нещо?

- Купи си апартамент и се махай! На 45 си вече.

към хороскоп хороскоп

овен

Днес може да се окажете изправени пред изпитания в работната среда

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Днес може да се окажете изправени пред изпитания в