На тази снимка, направена от видеоклип, публикуван от пресслужбата на руския президент, руският президент Владимир Путин жестикулира по време на обръщението си към нацията в Москва, Русия, на 21 септември. (Пресслужба на руския президент/AP)

Свързани новини

21.09.2022 16:07

Западът иска да раздели Русия като СССР: Путин

Видян 1581 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Русия е подложена на атака от страна на Запада, който иска страната да бъде разделена на враждуващи части, заяви президентът Владимир Путин.

"Целта на Запада е да отслаби, разедини и в крайна сметка да унищожи нашата нация. Те директно казват, че са успели да разпаднат Съветския съюз през 1991 г. , а сега е време самата Русия да бъде разделена на много региони, които ще се държат за гърлото", заяви руският лидер в телевизионно обръщение в сряда.


 Обвиненията на Путин бяха отправени в момент, в който той информираше народа за военната кампания на Русия в Украйна и обясни решението си да мобилизира армейските резерви. Той настояваше, че враждебното украинско правителство в Киев е плод на предизвикана от Запада русофобия.

"В продължение на десетилетия [Западът] умишлено подклаждаше омраза към Русия, на първо място в Украйна, която те си представяха като опора срещу Русия. Западът превърна украинския народ в пушечно месо и го тласна към война срещу нашата страна", каза Путин. Той заяви, че конфликтът е започнал през 2014 г. , когато въоръжен преврат в Киев е свалил избраното правителство на Украйна.


 САЩ и техните съюзници са заявявали, че целта им е поражението на Русия на бойното поле, което според Путин ще доведе до "пълно отричане на политическия, икономическия, културния и всякакъв друг суверенитет на Русия, до пълно ограбване на нашата нация".


Той предупреди, че ако бъде атакувана с оръжия за масово унищожение, Русия ще използва всички налични средства, за да се защити и да гарантира териториалната си цялост, включително и да разгърне ядрения си арсенал. Путин подчерта, че "не блъфира"

Президентът допълни, че "спирането на онези, които се стремят към световно господство и заплашват да разчленят и поробят родината ни", е част от националните традиции на Русия и че украинската криза не се различава от това, с което страната се е сблъсквала в миналото.


 На тази снимка, направена от видеоклип, публикуван от пресслужбата на руския президент, руският президент Владимир Путин жестикулира по време на обръщението си към нацията в Москва, Русия, на 21 септември. (Пресслужба на руския президент/AP)


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 21.09.2022 20:40

    Прав е Путин,не казва нещо ново, идеята е на Бжежински. Руската федерация трябва да бъде разпарчосана на републики с премиери-мъпети като Зеленски и природните богатства да бъдат ограбени. Западът вече няма от къде да краде, колониите са опоскани, остана само Русия. Освен това, чрез републиките-мъпети по-лесно може да се контролира Китай, същинската заплаха за Запада, и отдавна, истинският икономически лидер.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Във Фейсбук:


 

- Здравейте група! Пия билката шафран, но не знам за какво помага


 

Коментар:


 

- И аз пия ракия - без да знам за какво помага...от 36 години, най-редовно без да пропускам вечер...

към хороскоп хороскоп

скорпион

Ден за земни и практични дейности

Ден за земни и практични дейности. Ще действате със