Дългата все още карантина – цяла седмица на фона на минаване на симптомите за 2-3 дни в повечето случаи, кара хората да не споделят с властите проблема си.

Свързани новини

20.09.2022 15:33

Короната пак удря 1000 за ден – всеки седми тестван

Видян 1132 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


946 бяха новите положителни тестове за коронавирус19 в понеделник, както разбрахме във вторник сутринта. Това винаги е денят с максимален за седмицата резултат, тъй като в него се записва по някой случай и от уикенда, но въпреки това числото е немалко.


Още по-неприятното е, че тези близо 1000 нови позитивни са на фона на общо немного - 6925 теста. Или всеки седми показва заразяване. Процентно около 15 на сто, а това е доста висок показател.


Отнесен към цялото население прави около милион, въпреки че според официалната статистика едва 9779 са регистрираните болни с подобна инфекция в момента.
Причината е, че най-разпространеният вариант омикрон минава неусетно или като настинка, схващане и подобни по-леки форми на болестта. Затова и мнозина дори не си правят тестове.


Дългата все още карантина – цяла седмица, на фона на минаване на симптомите за 2-3 дни в повечето случаи, кара хората да не споделят с властите проблема си.
Положителната новина е, че все още излекуваните 1313 са доста повече от новорегистрираните случаи. Макар и при тях да важи понеделнишкото правило за лека добавка от неотчетените през уикенда, когато пък са най-малките числа.


Новопостъпилите в болница са 116 от общо 560 хоспитализирани с коронавирус19 в момента.
За щастие, от всички тях само 32 са настанени в интензивни отделения. Което още веднъж доказва, че формата на изкарване на коронавирусната инфекция вече е лека.


Мария Пенчева


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 20.09.2022 21:55

    Ама защо изобщо се тестват като е доказано, че тези тестове са менте и обслужват фармамафията и печалбите им за много милиарди от експеименталните им течности?!

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

към хороскоп хороскоп

рак

Интуицията ви ще бъде особено силна днес

Интуицията ви ще бъде особено силна днес, което ще ви