Според главния изпълнителен директор на Уралхим в Русия няма проблеми с продоволствената сигурност, тъй като страната е напълно обезпечена с торове и може да изпрати значително количество за износ

Свързани новини

20.09.2022 09:59

Русия предлага на Африка безплатни торове

Видян 1143 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Руският производител на минерални и калиеви торове "Уралхим" реши да доставя безплатно продуктите си в Африка, съобщи главният изпълнителен директор на компанията Дмитрий Коняев.

"Ситуацията в света днес е много лоша. Африка гладува и ще продължи да гладува, за съжаление. Ние, като компания, дори решихме да доставяме торове на Африка безплатно, само защото сме част от тази глобална верига, когато трябва да се произвежда храна", каза Коняев по време на изказването си на форума Innofood в Сочи.


Съобщава се, че първата партида от 25 000 тона хуманитарни товари може да бъде изпратена в Република Того.

Според главния изпълнителен директор на Уралхим в Русия няма проблеми с продоволствената сигурност, тъй като страната е напълно обезпечена с торове и може да изпрати значително количество за износ.

По-рано този месец президентът Владимир Путин заяви по време на срещата на върха на Шанхайската организация за сътрудничество, че страната е готова да прехвърли безплатно 300 000 тона руски торове, натрупани в пристанищата на ЕС заради западните санкции, на развиващите се страни.

Докато Путин приветства решението да се допуснат руски торове в ЕС, той критикува Брюксел, че позволява само на страните-членки на блока да ги купуват.

В края на юли Москва и Киев подписаха споразумение за деблокиране на украинския износ на зърно през Черно море по време на преговори в Истанбул с посредничеството на ООН. Споразумението трябваше също така да позволи на Русия да доставя торове и хранителни стоки на световните пазари, което според Кремъл не се е случило.
 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Немската икономика

Мрачна прогноза за немската икономика

Група от водещи немски икономически ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

 

 

към хороскоп хороскоп

овен

Денят ще ви предложи възможност да разгърнете пълния си потенциал

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Денят ще ви предложи възможност да разгърнете пълния