Центърът за възстановяване на кадри в Паничище е единствената планинска база на БДЖ, която се използва за осигуряване на задължителен отдих на експлоатационния персонал в дружеството

Свързани новини

20.09.2022 12:02

70 бежанци от Паничище обратно към морето в бази на БДЖ

Видян 2189 пъти | Коментари 2
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Група от 70 бежанци от Украйна, сред тях 39 деца, настанени в края на май в база на БДЖ в курорта Паничище, са предупредени, че ще бъдат преместени отново на Черноморието - в Приморско и Варна, пак в бази на компанията, предаде БНР.

Връщането на бежанците обратно на морето ще стане до 30 септември, потвърдиха за БНР от пресцентъра на БДЖ.

Бежанците са изпратили подписка до ръководството на БДЖ и до областния управител на Кюстендил инж. Александър Пандурски с молба да бъдат оставени на Паначище поне до края на октомври, какъвто е удълженият от Министерството на туризма срок по националната хуманитарна  програма за бежанците.

Центърът за възстановяване на кадри в Паничище е единствената планинска база на БДЖ, която се използва за осигуряване на задължителен отдих на експлоатационния персонал в дружеството. Съгласно подписания колективен трудов договор железопътният превозвач има към своите служители от експлоатационния персонал  ангажимент за осигуряване на профилакториум.

Към момента в базата са настанени 70 украински граждани, като поетият ангажимент за настаняване беше до месец септември. За да бъде възможно изпълнението на задължението по КТД към служителите на БДЖ, е необходимо настанените украински граждани в Паничище да бъдат пренастанени в почивно-възстановителните центрове в Приморско и Варна.

В тази връзка от БДЖ създадоха организация за осигуряване на транспорт от Паничище до Варна и Приморско. Допълнително е съобразено нуждаещите се от постоянни медицински грижи да бъдат настанени във Варна, където има осигурено медицинско обслужване на място за пребиваващите там украински граждани.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 002 Anonimen 20.09.2022 17:20

    Или да си отиват в Усрайна докато не е изчезнала от картата или край Харманли има едни сгради с бодлива тел на високите огради, които са за бежанци...

  • 001 не мразете собствения си народ 20.09.2022 11:15

    Украинските бежанците трябва да са в лагери, като всички останали, иначе си е чиста дискриминация. Ако българските родоотстъпници по върховете на властта правиха дори минималното от това, което вършат за украинските бежанци може би щяха поне малко повече да се харесват и одобряват от собственото си население!!!

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

към хороскоп хороскоп

овен

Денят обещава подкрепа и разбиране от страна на близките

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Денят обещава подкрепа и разбиране от страна на