Володин припомни и високата цена, която съветският народ е платил за освобождението на света от нацизма - 27 милиона загинали.

Свързани новини

17.09.2022 07:09

Москва призовава за наказателно преследване на полския президент

Видян 4803 пъти | Коментари 1
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Полският президент Анджей Дуда трябва да бъде подведен под съдебна отговорност заради изказването си за военните репарации от Русия, заяви председателят на Държавната дума, долната камара на руския парламент, Вячеслав Володин.

В интервю, публикувано в четвъртък, Дуда заявява, че докато Германия е започнала Втората световна война и е нападнала Полша, Русия "се е присъединила към тази война по-късно" Затова Варшава "трябва да поиска репарации и от Русия", твърди полският лидер.


Володин обвини полския президент, че реабилитира нацизма и оскърбява паметта на онези, които "са дали живота си за свободата и независимостта на полския народ".

"Руското законодателство предвижда наказателни санкции за подобни изявления. Редно е надзорните органи да проучат коментара на Анджей Дуда и да предприемат подходящи мерки за привличането му към наказателна отговорност", пише той в Telegram.


Володин припомни и високата цена, която съветският народ е платил за освобождението на света от нацизма - 27 милиона загинали.

"Днес Полша съществува като държава само благодарение на нашата страна", каза Володин.


Коментарите на Дуда дойдоха ден, след като долната камара на полския парламент гласува да поиска 1,3 трилиона евро компенсация от Германия за щетите, нанесени по време на нацистката окупация. По-рано германското външно министерство заяви, че смята въпроса за военните репарации за "затворен"

Междувременно полските медии съобщиха, че депутатът от управляващата партия Ярослав Краевски е призовал да се поискат 368 хектара от Чешката република като компенсация за това, което Варшава смята за неблагоприятно демаркиране на полско-чехословашката граница през 50-те години на миналия век.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Сталин 17.09.2022 11:14

    А репарации от Англия и Франция, че не изпълниха клаузите по договора за защита на Полша от 1939 г., КОГА ????

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

-Какво прави феминистката, когато чуе хубав виц?
-Смее се под мустак…

 

към хороскоп хороскоп

везни