От тях става ясно, че има и нарастващ интерес към новите еко карти Visa, които издава банката.

Свързани новини

16.09.2022 12:10

Ръст с 43% на безкешовите плащания

Видян 1250 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

С над 40% са скочили плащанията на POS терминали за първата половина на 2022 г. спрямо същия период на 2021 г. Това показват данни на УниКредит Булбанк и Visa, съобщава Дивидент.

От тях става ясно, че има и нарастващ интерес към новите еко карти Visa, които издава банката.

Отчетен е месечен ръст от 20% след старта на предлагането им.

От УниКредит Булбанк очакват допълнително засилване на тенденцията към увеличение на картовите разплащания, благодарение на иновацията, която предлагат в партньорство с Visa – биоразградими

дебитни карти от еко материали.

Те са създадени по нова технология, която позволява производството на дебитна карта със здравината на познатите ни PVC карти, но 84% от всички материали са екологично чисти. Сърцевината на PLA картата е произведена 100% от влакна от кочана на царевицата, а останалата част от растението остава да се използва в животновъдството. Благодарение на естествените материали, използвани за направата на PLA картите, те могат напълно да се разграждат, а при горене не отделят токсични изпарения.

Неотдавнашно глобално проучване, на което Visa е партньор, показва, че темата за устойчивото развитие става все по-важна за потребителите и мнозинството от тях отдават предпочитанията си на продукти, щадящи околната среда. Така например, 70% от представителите на поколението Z ясно са заявили, че искат да направят промяна към по-устойчив и екологичен начин на живот, а половината от всички запитани са посочили, че искат компаниите да работят за това да направят зелените продукти по-достъпни.

„Щастливи сме, че заедно с партньорите ни от Visa в България успяваме да направим съществена крачка в стремежа ни да реализираме бизнеса си устойчиво. Вярваме, че всяко действие в посока ограничаване на употребата на пластмаса е действие с дългосрочен положителен ефект за околната среда. Благодарни сме и на нашите клиенти, които ни подкрепят в тези усилия и заедно успяваме да трансформираме потребителските си навици в името на по-устойчиво бъдеще,“ коментира Цветанка Минчева, главен изпълнителен директор и председател на УС на УниКредит Булбанк.

"Един от фокусите на Visa е да вдъхновява потребителите да водят по-устойчив живот чрез дигиталните разплащания, както и да съдейства за премахването на всички пречки пред тази промяна в поведението", заяви Красимира Райчева, мениджър на Visa за България.

Тя сподели, че Visa подкрепя банките и компаниите за финансови услуги, които въвеждат устойчиви технологии в платежната система, за да насърчат потребителите да правят екологично осъзнат избор, когато изразходват средства.

Скоро към PLA семейството на банковите карти ще се присъединят и UniCredit Shopping card - кредитна карта с възможност за разсрочване покупките на вноски и Visa Business Leader - международна безконтактна бизнес дебитна карта.

"В следващите 18 месеца, най-масово използваните банкови карти в мрежата на УниКредит Булбанк ще са произведени от царевични влакна (PLA) или над 1 млн. новоиздадени и подновени карти, като част от тях ще бъдат транспортирани по море с цел намаляване на вредните газови емисии наполовина", отбелязват от банката.

С цел ограничаване на използването на пластмаса,

банката увеличава и валидността на картите от 4 на 6 години.

„Вече над 15% от нашите картодържатели са с дигитализирани карти и поведението им показва, че това наистина им носи много удобство. Данните ни сочат, че след дигитализиране на картата, тоест след като клиентът получи възможността да плаща с телефона или смарт часовника си, броят на плащанията скача тройно за месец. Към края на миналия месец сме отчели над 3 милиона дигитални плащания“, казва Борислав Генов, Директор Банкиране на дребно и член на УС на УниКредит Булбанк.

По изчисления на банката само благодарение на възможностите за електронно подписване на документи за всички видове карти, доставка на адрес на картата и е-ПИН в Булбанк Мобайл са спестени 650 хиляди страници.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Възрастна дама иска да паркира колата си. Намества се между колите и блъска предната кола. След това блъска и задната.

Към нея бавно се приближава полицай и пита вежливо:

- Мадам, по слух ли паркирате?

към хороскоп хороскоп

близнаци

Днес ще се чувствате енергични

Днес ще се чувствате енергични и готови да преследвате