50 милиона лева ще бъде инвестиция в първия комплекс от световната верига Swissotel у нас по оценка на кмета на Сапарева баня Калин Гелев

Свързани новини

14.09.2022 16:10

50 М руско-българска инвестиция в първия Swissotel у нас

Видян 2764 пъти | Коментари 1
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


50 милиона лева ще бъде инвестиция в първия комплекс от световната верига Swissotel у нас по оценка на кмета на Сапарева баня Калин Гелев. В землището на курортното градче се строи обектът. Разположен е в подножието на Рила. Той беше представен в рамките на Деветия конгрес на Българския съюз по балнеология и СПАтуризъм в курортното градче от вицепрезидента на компанията Accor, която държи бранда – Франк Реул.



Попитан от 19 минути защо познатата с 30-те си градски хотела верига, е насочила интереса си към планински спаобект, той отвърна, че предсти да се открият и други балнео под името на Swissotel в Хърватия и Черна гора. Втората държава е известна с големите руски инвестиции в своя туризъм.



Тъй като и проектът край Сапарева баня не е нов, той беше лансиран за руски още преди години, а според информирани хотелиери вече е намерен и български инвеститор като Каро трейд, попитахме вицепрезидента относно вложителите. Той потвърди, че има руски и български като част от „международен микс”, докато Swissotel ще се занимава с оперативната дейност, менажирането на обекта.



Освен хотелска част, той ще съдържа в своите широки граници и клиника на руския д-р Вадим Поспелов, както потвърдиха и кметът Гелев, и  Херман Чини, който е технически директор на Аква трийтмънт. Фирмата, чиято е идеята за проекта е успяла да изчисти големите си задължения към НАП и други институции и от година и половина активно се занимава с пускането на обекта. По думите на кмета откриването му се очаква в рамките на две – две и половина години, като реалистичните му прогнози са за началото на 2025 г. Градчето може да разчита на 200 работни места от обекта, обеща ръководителят му Херман Чини.



Той представи и дизайна на бъдещия хотел, сградата за спа и лечение – клиниката на Поспелов,  и суперлуксозната вила с 6 спални, издържани изцяло в стила на  Swissotel, познат от другите му обекти – с много истинско дърво и с немалко камък.



В маниера на веригата е големината на стаите – 38 квадратни метра за стандартните. А нейната най-нова концепция за виталити стаи – те са по-големи и съдържат собствен фитнес – кът, ще бъде истински хит. Спортуващите там ще могат да разчитат на видеовръзка с реален или виртуален треньор, който ще следи за изпълнението на упражненията.



Просторната йога зала с невероятна гледка към зеленината на Рила, която се вижда буквално на ръка разстояние през стъклената стена е друг от хитовете на комплекса.



 Иначе сред най-познатите хотели на Swissotel  са прекрасният панорамен над Бешикташ в Истанбул и обектът в старата част на Дубай, а имаше проект и за софийски адрес на бранда на бул. Александър Малинов в софийския жк Младост – част от жилищен и мол-комплекс на турски инвеститор, за което 19 минути е писал.



Наталия Каменова



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 15.09.2022 08:04

    Дано успее да стане. България има нужда да развива туризма и връзките си с всички страни, а не да изпълнява санкции удобни само на други.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

към хороскоп хороскоп

риби

Доста енергичен работен ден

Доста енергичен работен ден, а вечерта множество срещи