„Санкциите ще останат. В момента ние трябва да продължим по този начин, а не да се примиряваме. Трябва да го кажем много ясно. Същото важи и за финансовата подкрепа към Украйна. Възстановяването на страната ще струва огромни ресурси”, уточни тя.

Свързани новини

14.09.2022 10:31

Путин ще се провали, а Украйна и Европа ще победят: Фон дер Лайен

Видян 1239 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Руският президент Владимир Путин ще се провали и Украйна и Европа ще победят. Това каза председателят на Европейския парламент Урсула фон дер Лайен по време на Речта си за състоянието на Съюза.   


„Санкциите ще останат. В момента ние трябва да продължим по този начин, а не да се примиряваме. Трябва да го кажем много ясно. Същото важи и за финансовата подкрепа към Украйна. Възстановяването на страната ще струва огромни ресурси”, уточни тя.


Помагаме с оръжие, средства, настаняване на бежанци... Отрязохме три четвърти от руския банков сектор от световните финанси, Руската армия сваля чипове от перални, за да оборудва дроновете си. Руската промишленост е съсипана и Кремъл е виновен за това. Това е цената за дирята от смърт и разруха, която оставя Путин, допълни тя.


"Сега е време за решителност, не да успокояваме Путин."


"Предоставихме над 19 млрд. евро помощ, включително за въоръжение. Възстановяването на Украйна тепърва ще изисква мащабни ресурси. ЕС ще предостави каквото е нужно за това и днес обявявам 100 милиона евро само за възстановяване на украинските училища."


Фон дер Лайен говори и за енергетиката в Европа, като посочи, че 84% от хранилищата са пълни, но това не е достатъчно. "Миналата година 40% от вносния ни газ беше руски, днес е 9%. Но Русия активно манипулира енергийния пазар и предпочита да изгаря газа, вместо да изпълнява договорите си за доставки", допълни Фон дер Лайен.


Цените на енергията скочиха 10 пъти спрямо тези преди пандемията, припомни тя и обясни, че енергийните компании трупат огромни печалби, за които дори не са мечтали и те в значителна част са печалба от войната. "Затова част от тези печалби трябва да бъдат споделени с най-нуждаещите се."


Трябва да се погрижим и за условия за постигане на по-ниски цени, иначе губим конкерунтоспособност, добави тя. Тази мерки трябва да са както за абсолютно ненадеждни доставчици като Русия, така за и напълно надеждни като Норвегия.


От тръбопроводен газ се преминава към втечнен.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 пирова победа 14.09.2022 11:28

    Победа ли е зануляването на всички европейци и превръщането на ЕС в подопечна територия на САЩ?! На кого служи невззачната и корумпирана Урсула?

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!