Той поясни, че целта е да се удвои броят на сертифицираните плажове.

Свързани новини

14.09.2022 12:12

Удължават програмата за настаняването на украинските бежанци до 31 октомври

Видян 2015 пъти | Коментари 1
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

"Мярката за настаняването на украинските бежанци в хотели се продължава до 31 октомври на тази стойност, която е в момента, това ще бъде финалът на програмата, така ще може да се организира нова програма", заяви в "Денят започва" Илин Димитров, служебен министър на туризма.

Той изрази надежда това да е последното удължаване на програмата и да има нова програма, която ще интегрира бежанците в социалната система.

    "Това са европейски пари, ние изплащаме регулярно всяка седмица средства по тази програма, много е сложен механизмът на изплащане, 32 стъпки има преди да бъде платена една сума, което отнема минимум 15 дни, в първата програма е имало софтуерен проблем, голяма част от нощувките не се виждат, има над 900 жалби, ще бъде отворена мярката, ще се внесат корекциите и всичко ще бъде изплатено. Тази седмица ще бъдат внесени финалните плащания за юни и юли, те ще бъдат изчистени. Много малко нарушения са открити, които са главно в дублажа", допълни Илин Димитров.

По думите му трудно може да бъде планиран сезонът за догодина и затова се залагат буфери.

    "Като цяло имаше туристи това лято. Добре е компенсациите за тока да останат и следващата година. За зимните курорти цените на тока, на газа и пелетите са ключови този сезон. Не мисля, че е скъпо по Черноморието, има всякакви ресторанти, въпрос е на избор. Има сериозен ръст на балнеотуризма - 665 хиляди души, 17 процента от всички туристи, които са дошли в България. 3 милиона и 300 хиляди души са избрали да почиват в България - половината са по морето, останалите са в планината. Услугата е добра като качество", допълни Илин Димитров.

Той поясни, че целта е да се удвои броят на сертифицираните плажове.

    "Зимният сезон върви добре, смени се начинът на рекламиране - с журналисти, инфлуенсъри, посланици. Разчита се основно на близкия пазар, записванията от Обединеното кралство вървят добре, има 30-процентен ръст", каза още Илин Димитров.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 14.09.2022 11:10

    Мястото на украинските бежанци, както е с всички останали е в бежанските лагери. До кога ще се отглеждат и обгрижват и по край това ще се източват средства за хора, голяма част от които са си на курорт през всички сезони?! Защо бългаските властимащи забравиха собствения си народ, който изчезва от тяхната предателска и крадлива уж народна служба, а слугинажно наливат парите ни в чужди?!

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата

към хороскоп хороскоп

рак