Излиза, че цялата работа за спечелване на половин милион лева е свършена за няколко часа, буквално

Свързани новини

11.09.2022 07:41

Радостин Василев дал 500 000 лв. за проект, писан и подаден за един ден от сдружение на един ден

Видян 5830 пъти | Коментари 1
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Проверки на всички договори, сключени по Националната програма за изпълнение на младежки дейности по чл. 10а от Закона за хазарта за 2022 година назначи служебният спортен министър Весела Лечева, заради смущаващи обстоятелства, на които се натъкнал екипът ѝ. По думите ѝ, тя заварила доста скандали в спорта, нездрава обстановка за работа, приятелски и политически назначения, които не се базират на професионализъм и експертиза.


"Това са средства, които се разходват за превенции на зависимости сред младите хора и е изключително важно как се реализира тази програма. Оказва се, че са дадени много средства на организации без административен опит. Те получават десетки, стотици хиляди левове. Ще дам пример с една организация, която е създадена в деня, в който подава своето заявление и проект за финансиране. Одобрена е от министъра в оставка с бюджет от 500 000 лева. Тази организация има нула дни административен опит, но трябва да реализира кампания за борба със зависимостите" - така Весела Лечева обясни пред БНТ защо се е наложило да проверяват програмите, свързани с младежките дейности.



Проверка на Actualno.com установи, че великотърновското сдружение Младежка радост е получило 490 953 лева с проект Спри агресията в себе си от министъра на спорта Радостин Василев – представител на Има такъв народ в последното редовно правителство. Проектът е подаден на 13-и юни тази година от сдружението, регистрирано на 13-и юни в Търговския регистър с управител 24-годишната Симона Петрова. Продавачка! Получил е 65 точки – най-малко от всички финансирани. Въпреки това е одобрен още същия ден в тематична област Превенция на агресията сред младите хора.





Източник: actualno.com



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 11.09.2022 09:21

    Слави да си носи вината, след като е решил, че от това самовлюбено леке може да направи депутат. А Гешев още е в зимен сън и доказва, че поста, който заема е напълно излишен, само създава корупция и тайни сметки, замитане на престъпления и ненаказани престъпници по върховете на властта

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

към хороскоп хороскоп

риби

Ще се наложи да се занимаете и с не толкова приятни дейности

Ще се наложи да се занимаете и с не толкова приятни