В изявлението се казва, че Естония, Латвия, Литва и Полша „са се договорили за общ регионален подход и с настоящото изразяват своята политическа воля и твърдо намерение да въведат национални временни мерки за руски граждани, притежаващи визи за ЕС“.

Свързани новини

09.09.2022 14:24

Полша, Естония, Латвия и Литва няма да приемат руснаци дори с европейски визи

Видян 1178 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Полша и трите балтийски държави Литва, Латвия и Естония съобщиха, че са взели съвместно решение да забранят достъпа до техните страни за повечето руснаци, включително и за такива, които имат визи за Европейския съюз. Забраната очакват да въведат до 19 септември.

В края на август Европейският съюз премахна облекчения визов режим за граждани на Русия. В решението беше оставена и възможност страните членки да въведат и собствени по-строги ограничения. Още тогава държавите, граничещи с Русия, казаха, че обмислят такива.

В съвместно изявление Естония, Латвия, Литва и Полша казват, че причините за този ход са нарастващите опасения за сигурността в четирите държави, както и „значителният и нарастващ приток“ на руснаци към териториите им. Те са резултат от руската инвазия в Украйна, която продължава вече повече от 6 месеца.

В изявлението се казва, че Естония, Латвия, Литва и Полша „са се договорили за общ регионален подход и с настоящото изразяват своята политическа воля и твърдо намерение да въведат национални временни мерки за руски граждани, притежаващи визи за ЕС“.

Целта е справяне със заплахите за обществения ред и сигурността и ограничаване на влизането в Шенгенското пространство на руски граждани, пътуващи с цел туризъм, култура, спорт и бизнес, допълват още те.

Те подчертават, че координираният ход „не е директна забрана за влизане и общоприетите законни изключения ще останат в сила за дисиденти, хуманитарни случаи“ и няколко други обстоятелства, включително дипломатически мисии и руснаци със семейни връзки в страните.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

лъв

Днес ще ви се иска да сте особено красиви и привлекателни


Днес ще ви се иска да сте особено красиви и