Темата стана популярна в руските социални медии, след като миналия месец списанието отпечата снимки на украинския президент Владимир Зеленский и съпругата му Елена, а потребителите сравняваха действителната фотосесия с измислената.

Свързани новини

18.08.2022 17:37

Киев обвини германска държавна медия, че е "подставено лице на руската пропаганда"

Видян 2785 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Рускоезичната секция на Deutsche Welle (DW) "разпространява руска пропаганда", твърди Олег Николаенко, говорител на украинското външно министерство, и призовава Берлин да предприеме действия.

В сряда той изрази гнева си към DW на страницата си във Facebook, като заяви, че финансираният от германската държава медиен канал е "подставено лице на руската пропаганда, манипулира цитати и изопачава причините и последиците от руската агресия срещу Украйна"

Постът включва няколко снимки на екрана, на които се виждат нарушенията на DW в неговите очи.


В едно от съобщенията се съобщава за инициативата на руска политическа партия от миналия месец да обяви Украйна за "терористична държава"

Друга снимка е от списание Vogue, което опровергава твърденията, че през 1939 г. е публикувало бляскава снимка на Адолф Хитлер и неговата спътница Ева Браун. Темата стана популярна в руските социални медии, след като миналия месец списанието отпечата снимки на украинския президент Владимир Зеленский и съпругата му Елена, а потребителите сравняваха действителната фотосесия с измислената.


Николаенко очевидно не е доволен и от отразяването от DW на възможната авария в контролираната от Русия атомна електроцентрала в Запорожие, от анкетата за забрана на всички руснаци да влизат в Шенгенската зона и дори от изказването на Зеленски, който призовава за такава ограничителна мярка.

Украинският дипломат припомни, че германското правителство е забранило на руски медии като RT да излъчват в страната, и добави: "Призоваваме нашите германски партньори да реагират на разказите на руската пропаганда, които се разпространяват в съдържанието на DW. "


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

 

 

към хороскоп хороскоп

козирог