13.08.2022 09:08

Дълбоко недоверие между Белия дом и Зеленский: Ню Йорк Таймс

Видян 11381 пъти | Коментари 1
Гласували 5 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

 Най-близкият до Белия дом медиен канал – авторитетният Ню Йорк Таймс, който особено през последните месеци често пише онова, което Байдън не може да каже официално, в статия на своя виден журналист от 1981 г. насам и пророк, чиито прогнози се сбъдват в огромния си процент Томас Л. Фридман - човек, който обядва със самия президент и дори описва това в статии, изнася неочаквани новини за отношенията между Белия дом и Украйна на фона на изострянето на проблема с Тайван:


„...Украинската война не е завършила. В частни разговори високопоставените служители на САЩ изказват доста повече притеснение относно украинското ръководство, отколкото биха допуснали официално. Има дълбоко недоверие между Белия дом и президента Володимир Зеленский – значително повече, отколкото се смята.


Стават смешни неща в Киев. На 17 юли Заленский уволни генералния прокурор на страната и ръководителя на нейната разузнавателна служба – най-знаковото разтърсване в правителството му от началото на руското нашествие през февруари. Това е все едно Байдън да уволни Мерик Гарланд и Бил Бърнс в един и същи ден. Засега никой не е дал убедително обяснение защо се случи всичко това. Дали не ни се иска да погледнем твърде отблизо под повърхността на ставащото в Киев от страх, че ще видим корупцията, след като сме инвестирали толкова много там?


Междувременно старши служители в американската администрация все още вярват, че Путин е способен да приеме използването на малки ядрени оръжия срещу Украйна, ако види армията си да се изправя пред поражение.


Накратко, украинската война е толкова несвършена, толкова нестабилна, толкова нелишена от опасни изненади, които могат да избухнат всеки следващ ден. И насред всичко това наистина ли сме готови да рискуваме конфликт с Китай заради Тайван, провокиран от фриволното посещение на председателката на Конгреса? 


В Геополитика 101 е ясно, че не бива да отваряш война на два фронта с други две суперсили едновременно. 


Според китайските медии Си е казал на Байдън в телефонния им разговор още преди визитата на Пелоси, по повод намесата на САЩ в тайванските работи, че „който си играе с огъня, ще се опари...”.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 15.08.2022 06:27

    доверие в наркоман- никога

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

към хороскоп хороскоп

козирог

Преди обяд ще сте още под въздействието на вчерашни впечатления

Преди обяд ще сте още под въздействието на вчерашни