Свързани новини

12.08.2022 10:08

Кирил Петков и Асен Василев получиха огромен шанс, но се обърнаха срещу Радев: Йотова

Видян 951 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

За първи път в най-новата история на България имаше такава разнородна коалиция. Тази сложност на коалицията в кризисно време предизвикваше съмнения и, за съжаление, те се оправдаха. Така вицепрезидентът Илияна Йотова коментира падането на правителството на Кирил Петков пред БНТ.  

В самото начало имаше сериозно съгласие какво трябва да извърши тази коалиция, отбеляза Йотова, но според нея не се са се оправдали очакванията за темпа на реформи - в Конституцията, в съдебната власт, за справяне с кризите, които следват една след друга в България. 

"Още в първите месеци правителството сякаш тръгна в една друга посока да предрешава нещата, да няма достатъчно обществена дискусия, да няма съобразяване с желанията на хората, получи се и много бързо конфликт между институциите и всичко това естествено доведе до тези резерви", каза още Илияна Йотова.

Кирил Петков, и Асен Василев получиха огромен шанс. Млади хора с претенции за сериозно образование, свежи идеи и нов поглед. Всичко това е чудесна предпоставка за много сериозен успех. Президентът има само една "вина" - че им даде този шанс. Много бързо те се обърнаха срещу президента, вместо да потърсят съюз", отбеляза вицепрезидентът.

По думите ѝ след управлението на тази коалиция е останала горчивина. Сякаш това не беше конкуренция на различни политики за вземане на решения в интерес на българските граждани, а война между различни лобита, посочи Илияна Йотова

"Обвиненията между политическа партия "Продължаваме Промяната", ИТН и останалите партии, като че ли обясниха на нас, българските граждани, че битката беше на едни пари срещу други пари. Такива неща карат хората да си останат вкъщи и да не ходят на избори", каза тя.

Според Илияна Йотова нито тя, нито президентът имат проблем с БСП.

"Част от ръководството на БСП смята, че неуспехите на партията се дължат на президента и президентската институция, сега имат възможност на изборите да проверят дали това е така", заяви тя. Над 93% от избирателите на БСП ни подкрепиха на президентските избори, припомни Йотова. 

Вицепрезидентът обясни, че министрите в служебния кабинет са подбрани на експертен принцип. "Когато президентът поеме цялата отговорност за един служебен кабинет и за управлението следващите месеци, негово право е да намери най-добрите авторитети и хора, които могат да свършат определена работа, за която са избрани", посочи тя.  

За тримата служебни министри, които са и представители на БСП, тя отбеляза, че е гордост и чест за всяка партия да има такива хора. 
Изборната кампания ще бъде с много тежък мирис на газ, заяви още вицепрезидентът Илияна Йотова. Според нея ще има много остър сблъсък между политическите партии на тази тема, но служебният кабинет ще трябва да свърши работа, така че да няма хора, които да бъдат на студено и да няма фалирали предприятия.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 12.08.2022 10:55

    Йотова, от твоя гледна точка пРезидента дава и взима шансовете? И то само ако на Русия е угодно ? На коя държава, сте президент и вице ?Ясно им било какво да правят, а не го направили? Че нали Вие давате и взимате шансовете ?Да направя ли квалификация за Вас ?

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Възрастна дама иска да паркира колата си. Намества се между колите и блъска предната кола. След това блъска и задната.

Към нея бавно се приближава полицай и пита вежливо:

- Мадам, по слух ли паркирате?

към хороскоп хороскоп

овен

Денят обещава подкрепа и разбиране от страна на близките

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Денят обещава подкрепа и разбиране от страна на