Свързани новини

10.08.2022 09:08

ЦИК започна приема на документи за изборите

Видян 1388 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Централната избирателна комисия (ЦИК) започва днес да приема документи за регистрация на партии и коалиции за участие в изборите за народни представители, насрочени за 2 октомври. Крайният срок за подаване на заявленията е до 17 ч. на 17 август.


Част от необходимите документи е и списък с имената, единния граждански номер и саморъчен подпис на не по-малко от 2500 избиратели. Подписът трябва де положен пред упълномощени от партията или коалицията  лица или с квалифициран електронен подпис. Всеки избирател може да участва само в един списък. ГД ГРАО ще извърши проверка на подписките.


При приемане на документите и установяване на непълноти или несъответствия ЦИК дава незабавно указания за отстраняването им в срок до три дни от съобщаването им, но не по-късно от крайния срок за регистрация - 17.08.2022 г.. Отказът за регистрация може да се обжалва пред Върховен административен съд.


На сайта на ЦИК е публикувана и банковата сметка, по която партиите и коалициите внасят  депозита от 2500 лева, той се възстановява на тези, които са получили не по-малко от едно на сто от действителните гласове на национално ниво.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 до кога 10.08.2022 10:48

    Умишлено или от нефелност ЦИК е поставила пломбите на машините така, че машините могат да се манипулират, при това са в частен склад. Все повече хора не вярват на машинния вот и ако ЦИК не направи така, че да се броят хартиените отрязъци и протоколите ще се счита, че отново и тези избори са фалшифицирани и вота на електората е недействителен. Някой има сериозен интерес от манипулиране на изборите и прави всичко възможно за това. Защо хората са лишени от държавата на право на избор при гласуване?

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

-Какво прави феминистката, когато чуе хубав виц?
-Смее се под мустак…

 

към хороскоп хороскоп

близнаци

Добър момент да откриете нужната ви информация

Добър момент да откриете нужната ви информация. Ще