Този 6- километров участък със 6 метростанции през „Слатина“ до бул. „Цариградско шосе“ се финансира над 50% от бюджета на общината и ние сме готови с тези средства.

Свързани новини

29.07.2022 09:25

Започна същинската строителна дейност по 3-км участък на третата линия на метрото през район Подуяне

Видян 856 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

"Започна същинската строителна дейност по 3-километровия участък на третата линия на метрото през район Подуяне. Над 80% от подземните мрежи са преместени, което е огромна по обем работа и започна изграждането на шлицови стени.
Участъкът до „Левски Г“ е заложен за финансиране от Плана за възстановяване и устойчивост. За съжаление, планът още не е отворен и финансирането до момента е изцяло с общински средства.



 За участъка през „Слатина“ все още нямаме одобрението на Министерския съвет за изменението на Общия устройствен план. Три пъти връщаха документите, три пъти ги поправяхме. Надявам се на финално одобрение, за да можем да започнем и неговото строителство в края на тази година.

 Моето изискване, което е причината за връщането на плана до момента, е държавата да гарантира съфинансирането. Министър Асен Василев пое този ангажимент към мен и софиянци, когато отрязаха 143 млн. лв. за София от Плана за възстановяване.  
В държавния бюджет за тази година са осигурени 40 млн. лв., но за да се гарантира цялото строителство до 2026 г., е нужно да се поеме ангажимент за периода.

 Този 6- километров участък със 6 метростанции през „Слатина“ до бул. „Цариградско шосе“ се финансира над 50% от бюджета на общината и ние сме готови с тези средства.

 Очакванията ни са, че със завършването на третата линия, над 50% от пътуванията с градски транспорт в София, ще се извършват от метрото. Затова за мен метрото е стратегически проект за столицата, чието завършване настоявам да бъде гарантирано", съобщи кметът Йорданка Фандъкова.

Снимки - Денис Христов


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Жената по природа е много добра, може да прости на един мъж дори и да не е виновен...