Китай съобщи, че е повишил залозите в спора с Вашингтон относно планираното пътуване на председателя на Камарата на представителите на САЩ Нанси Пелоси до Тайван, като заяви, че може да отговори с военни средства, ако калифорнийската демократка осъществи посещението си

Свързани новини

25.07.2022 14:16

Китай предупреди за военен отговор на пътуването на Пелоси до Тайван: FT

Видян 1299 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Китай съобщи, че е повишил залозите в спора с Вашингтон относно планираното пътуване на председателя на Камарата на представителите на САЩ Нанси Пелоси до Тайван, като заяви, че може да отговори с военни средства, ако калифорнийската демократка осъществи посещението си.

Последните предупреждения са били отправени към членове на администрацията на президента Джо Байдън, съобщи Financial Times в неделя, като се позова на шест неназовани лица, запознати с въпроса. Изявлението беше значително по-силно от предупрежденията, които китайски официални лица са отправяли в миналото във връзка с противоречиви действия или политически решения на САЩ, свързани с Тайван.


Според съобщенията Пелоси ще посети Тайпе следващия месец, като това ще бъде първото пътуване на председател на Камарата на представителите до тази сепаратистка република от 1997 г. насам. Миналия вторник говорителят на китайското външно министерство Джао Лицзян заяви, че пътуването на Пелоси ще има "сериозно въздействие" върху връзките между САЩ и Китай. "Ако САЩ настояват да тръгнат по грешен път, Китай ще предприеме решителни и силни мерки, за да защити своя суверенитет и териториална цялост. Всички произтичащи от това последици ще бъдат понесени от американската страна. "



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

 

 

към хороскоп хороскоп

козирог

Днес може да откриете, че простите решения са най-ефективни

Днес може да откриете, че простите решения са