Преговорите за съставяне на кабинет продължават, както бяха обявени, допълни Нинова.

Свързани новини

22.07.2022 15:26

Нинова ще държи мандата до 12 август

Видян 2293 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Въпреки решението на Конституционния съд, което е задължително за изпълнение, че третият мандат за съставяне на правителство трябва да бъде изпълнен в 1-седмичен срок, Корнелия Нинова - уж юрист, няма намерение да връща папката на президента дълги 4 седмици.


Толкова време трябвало според нея, за да бъде избран нов шеф на КЕВР, след като Конституционния съд отстрани незаконно избрания досегашен председател от ПП. Според нея и правителствените опорки това щяло да блокира работата на органа, което не е вярно, тъй като това е Комисия и тя не се състои от 1 член, а решенията й могат да се гласуват от всички останали.


Нинова дори внепазно се пресети на 8-ия месец управление за обещанието си за отделни тарифи на тока за бедните, което сега, разбирате ли, не можело да се приеме заради отстраняването на шефа на КЕВР и липсата на избран негов наследник. Това, разбира се, НЕ отговаря на истината.


Думите на Нинова, освен погазване на правовия ред, показват също, че съставянето на правителство й изглежда мисия невъзможна, дори само заради израза й "държа мандата". Тя обаче иска да осигури повече време, за да може да се уредят важни назначения в органи, които са използвани като бухалка от всяка власт, без никаква промяна, а също и за източване на средства и рекет в особено големи размери.


Управляващите, които са записали в правилника на парламента 1 август като старт на лятната ваканция, едва ли сериозно разчитат, че ще могат да протакат и до септември живота на този парламент, но се опитват да изстискат възможно най-много време, за да не спират потоците към партийните им каси от картела на бензиностанциите, от зърнарите, от горските стопанства, по които дружно млъкнаха за кражбите за милиони, от митниците и от другите източници на неправомерни доходи, които използва всяко правителство.



Наталия Каменова


Снимка: БГНЕС


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 няма такова падение 22.07.2022 16:15

    Социалистическата капиталистка Курнела Нинова се е взела за играч от много висока класа и лъже и свои и чужди в името на келепира и милионите, които явно и се усладиха. Ще държи мандата колкото и е нужно да настани на добри службички определени хора и си вземе комисионните от оръжията за Урайна и на финала ще върне мандата

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата

към хороскоп хороскоп

стрелец