По-рано този месец Microsoft съкрати около 1% от 180 000-те си служители, предимно в групите за консултации и обслужване на клиенти, но заяви, че планира да приключи текущата финансова година с увеличение на броя на служителите.

Свързани новини

22.07.2022 12:30

Microsoft съкращава някои работни места поради икономическия спад

Видян 632 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

 Компанията съкрати много свободни позиции поради спада в икономиката, включително предложения за работа в отделите за облачни услуги Azure и киберсигурност.

Microsoft заяви, че съкращенията на персонала ще продължат в обозримо бъдеще. Тя обаче отказа да разкрие кои отдели и предприятия ще бъдат засегнати. Microsoft уточнява, че ще прави изключения за критични позиции и ще одобрява решения за наемане на служители за отворени позиции, които вече са били направени.

Според Bloomberg, решението за съкращаване на наемането на служители засега засяга екипите за разработка на Windows, Office и Teams. През май Insider съобщи и за намаляване на броя на наеманите разработчици в областта на киберсигурността.

По-рано този месец Microsoft съкрати около 1% от 180 000-те си служители, предимно в групите за консултации и обслужване на клиенти, но заяви, че планира да приключи текущата финансова година с увеличение на броя на служителите.

Новата финансова година на Microsoft започна на 1 юли. Това често е месецът, в който се съкращават работни места и се правят промени в наемането на служители, тъй като компанията преразглежда насоките си за развитие и инвестиции. Въпреки това толкова широкомащабно отменяне на плановете за наемане на служители е необичайно за компанията и, както предполага Bloomberg, то е свързано със страховете от задълбочаване на рецесията поради инфлацията, събитията в Украйна и продължителна пандемия.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Разговор между богаташ и новата му руса любовница:
- Миличка, трябва да ти призная нещо. Женен съм.
- Ох, така ме изплаши! Помислих, че яхтата не е твоя…

към хороскоп хороскоп

стрелец

Последвайте интуицията си

Ако днес почувствате необходимост да се оттеглите и