Президентът Путин заяви пред репортери, че американските войски трябва да "спрат да ограбват сирийската държава, сирийския народ и да изнасят незаконно петрол" Той заяви, че това е "обща позиция" на Русия, Иран и Турция.

Свързани новини

20.07.2022 10:12

Путин: САЩ да спре да "плячкосва" Сирия

Видян 1378 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

САЩ трябва да спрат да "крадат" петрол от сирийския народ, предупреди руският президент Владимир Путин след среща с иранския и турския си колега в Техеран.

Тримата гаранти на "процеса от Астана" също така се съгласиха, че САЩ трябва да напуснат незаконно държаните земи в района на река Ефрат и да спрат да влошават хуманитарната криза в Сирия с едностранните си санкции.

"[САЩ трябва] да спрат да ограбват сирийската държава, сирийския народ, да изнасят незаконно петрол", заяви Путин пред репортери във вторник вечерта. Той заяви, че това е "обща позиция" на Русия, Иран и Турция.


Президентът Путин заяви пред репортери, че американските войски трябва да "спрат да ограбват сирийската държава, сирийския народ и да изнасят незаконно петрол" Той заяви, че това е "обща позиция" на Русия, Иран и Турция.

Няколкостотин американски военнослужещи присъстват нелегално в Сирия, като контролират основно петролните кладенци и пшеничните полета в североизточната част на страната, контролирани от милицията на Сирийските демократични сили (СДС) след разгрома на терористите от "Ислямска държава" (ИД, бивша ИДИЛ). Подкрепяните от САЩ SDF отказват да се интегрират отново в правителството в Дамаск, което Вашингтон иска да бъде свалено.


 От 2019 г. насам САЩ се опитват да накажат всеки, който се опитва да подпомогне възстановяването на разкъсваната от война Сирия, чрез "Закона за защита на цивилното население на Сирия", обвинявайки правителството на президента Башар Асад във военни престъпления и блокирайки всякаква помощ за Дамаск.


Във вторник Путин заяви, че подобни санкции са довели до "катастрофални резултати" и че хуманитарната помощ за Сирия "не бива да се политизира".


По време на срещата на върха в Техеран във вторник Путин се срещна с иранския президент Ебрахим Раиси и с турския президент Реджеп Тайип Ердоган. В съвместна декларация тримата президенти потвърдиха убеждението си, че "сирийският конфликт не може да има военно решение", а само политическо под ръководството на ООН. Те също така осъдиха "едностранните санкции, нарушаващи международното право", които влошават сериозната хуманитарна ситуация в Сирия, като призоваха ООН и други международни организации да "увеличат помощта за всички сирийци, без дискриминация, политизиране и предварителни условия"

През септември 2015 г. Русия изпрати експедиционни сили в Сирия по молба на Дамаск, за да помогне за разгрома на ИД и други терористични групировки. През януари 2017 г. Москва, Анкара и Техеран стартираха "Процеса от Астана" - по името на столицата на Казахстан - за разрешаване на конфликта в Сирия, започнал през 2011 г.
 
 
 
 
 

 


 


 


 


 


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

риби