Предвижда се бразилският лидер да разговаря със Зеленский по телефона в понеделник. "Тази война причини огромни сътресения, по-малко за Бразилия, много повече за Европа", каза Болсонаро.

Свързани новини

15.07.2022 13:45

Знам как да сложим край на войната в Украйна, първо ще кажа на Зеленский: Жаир Болсонаро

Видян 1983 пъти | Коментари 1
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Бразилският президент Жаир Болсонаро твърди, че е измислил как да сложи край на конфликта между Русия и Украйна, но няма да сподели плана си с никого, докато не го представи на украинския лидер Владимир Зеленский следващата седмица.

"Ще му кажа мнението си, това, което мисля", каза той пред репортери. "Решението на този проблем, знам как може да се разреши, но няма да кажа на никого. "

Предвижда се бразилският лидер да разговаря със Зеленский по телефона в понеделник. "Тази война причини огромни сътресения, по-малко за Бразилия, много повече за Европа", каза Болсонаро.


Той отказва да представи подробности за предложения от него мирен план, но заявява, че конфликтът може да бъде разрешен, "както приключи войната на Аржентина с Обединеното кралство през 1982 г.


" През април 1982 г. Аржентина нахлува в контролираните от Великобритания Фолклендски острови, което кара Обединеното кралство да изпрати голяма военноморска оперативна група. Аржентинските сили са превъзхождани и през юни 1982 г. Буенос Айрес се предава.


Болсонаро предизвика гнева на президента на САЩ Джо Байдън и други критици през февруари, когато осъществи планирано пътуване до Москва само няколко дни преди Русия да започне офанзивата си срещу Украйна. Той зае неутрална позиция по отношение на конфликта и отказа да се присъедини към водения от САЩ опит за изолиране и осакатяване на Москва чрез международни санкции.


Само миналата седмица Бразилия си осигури стабилни доставки на торове от Русия. Болсонаро заяви, че страната му може да купува и евтини руски дизелови горива.


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Тихомир Томов 15.07.2022 13:52

    Цялата еврейска пасмина от Украйна към река Амазонка при нейните почтени обитатели !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

рак