Ковачева цитира данни на Евростат за издръжката на живота на европейските граждани през последното тримесечие на миналата година, според които 37% от българите трудно успяват да свържат двата края.

Свързани новини

04.07.2022 12:30

Държавата да компенсира сметките за газ и парно на домакинствата: Омбудсманът

Видян 1125 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Омбудсманът Диана Ковачева настоя държавата да компенсира сметките за газ и парно на домакинствата. В препоръка до премиера в оставка Кирил Петков Ковачева иска държавата да изработи програма за компенсиране през следващите 12 месеца.


Поводът са множеството жалби и сигнали до омбудсмана, в които гражданите са притеснени, че няма да могат да покриват основните си енергийни нужди заради непосилно високите разходи.


От началото на този месец Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) утвърди рязко поскъпване топлата вода и парното – средно с 30%, припомня общественият защитник. И допълва, че към днешна дата няма яснота какви ще бъдат цените на природния газ за битовите клиенти през юли тази година. 


Ковачева цитира данни на Евростат за издръжката на живота на европейските граждани през последното тримесечие на миналата година, според които 37% от българите трудно успяват да свържат двата края.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

везни