Искането дойде от ПГ на ГЕРБ и ИТН, които не приеха обяснението на председателстващия заседанието Мирослав Иванов, че те не могат да присъстват, защото са в командировка

Свързани новини

01.07.2022 10:53

Петков и Василев не се явиха в НС

Видян 1009 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Заради настояване премиерът в оставка Кирил Петков и вицепремиерът Асен Василев да се явят на петъчния блиц контрол, за да отговарят на депутатски въпроси, пленарното заседание бе прекъснато малко след началото му, предаде БНР.

Искането дойде от ПГ на ГЕРБ и ИТН, които не приеха обяснението на председателстващия заседанието Мирослав Иванов, че те не могат да присъстват, защото са в командировка.

Депутатът Тома Биков заяви:

"Ние имаме въпроси наистина към премиера, въпреки че сме на тръни да не вземе да ни отговори нещо, което да ни вкара в някоя друга криза. И българските граждани да го знаят, че в тази държава в момента има една единствена институция, която се опитва да поеме отговорност за това, което се случва в държавата, и това е българският парламент".

Заседанието беше възобновено малко преди 10:00 часа.

Според предварителната информация на пресслужбата на Министерския съвет премиерът в оставка Кирил Петков трябваше тази сутрин в 10:00 ч. да инспектира междусистемната газова връзка Гърция - България в района на Стара Загора.


В 10:04 часа от пресслужбата на българското правителство изпрати съобщение, че инспекцията ще се забави и ще се състои по-късно в рамките на днешния ден: "Допълнително ще Ви информираме за часа, в който министър-председателят Кирил Петков ще бъде на мястото", се посочва в съобщението.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

козирог